Novosti – ožujak 2015.
11. ožujka 2015.

Dragi podupiratelji,

Europski parlament sutra glasuje o Godišnjem izvješću o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu za 2013. godinu i politici Europske unije u tom području. Izvješće proziva građane Republike Hrvatske jer su pristupili glasovanju na referendumu o braku, stavljajući referendum u kontekst netrpeljivosti i diskriminacije.

Prvim uspješno održanim referendumom u Hrvatskoj, gotovo milijun ljudi Ustavom je zaštitilo brak kao životnu zajednicu žene i muškarca. Od 128 hrvatskih gradova, samo je 8 njih bilo protiv braka kao zajednice žene i muškarca, a svi su ostali bili ZA. Samo nekoliko mjeseci nakon toga, Ministar Bauk kroz Zakon o životnom partnerstvu atribute braka dodijelio je jednoj potpunoj drugačijoj vrsti zajednice. Sada se u Europskom parlamentu pokušava kršiti pravo svake države članice da samostalno odlučuje o definiciji braka, o ozakonjenju pobačaja i obiteljskoj politici.

Potpišite peticiju i zatražite od hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu da glasuju protiv štetnih stavaka 136., 162. i 165. Godišnjeg izvješća te drugih stavaka koji su protivni načelu supsidijarnosti. Potpiši peticiju CitizenGO –Zaštitimo Hrvatsku od redefinicije braka i obitelji u Europskom parlamentu

 

BITI ŽENA

Povodom mjeseca ožujka, portal Udruge “U ime obitelji” Narod.hr posebnu pažnju posvećuje doprinosu žena u našem društvu. Pročitajte neke od razgovora s istaknutim ženama koje portal svakodnevno predstavlja u svojoj rubrici “Biti žena”:

danita-strbic-580x434

Danita Štrbić: Žena obitelji i društvu daruje bogatstvo svoje senzibilnosti, intuicije, velikodušnosti i ustrajnosti

 

DUBRAVKA HRABAR , MIRA JELAVIÆ I NADA BADURINA

Prof. dr. sc. Dubravka Hrabar: Žena ima jedinstvenu ulogu u društvu koju nitko drugi ne može odigrati
Linda-Milić-Kršnjavi-580x435

Linda Milić Kršnjavi – kiparica, supruga kipara i majka: ustrajna ljubav preduvjet je za osobni i profesionalni rast

 

HVALA VAM ŠTO PODRŽAVATE AKTIVNOSTI U IME OBITELJI

Hvala svima koji su se uključili u akciju Udruge “U ime obitelji” – “Dva puta više za UiO” od 10. 2. do 20. 2. 2015., u kojoj je za svaku Vašu doniranu kunu jedan od naših donatora donirao po još jednu kunu.

Ovom akcijom donirali ste 58.955,82 kn, a na taj Vaš iznos nadodana je donacija našeg donatora, te je ukupan prikupljeni iznos udvostručen i iznosi 117.911,64 kn!

Hvala Vam što ste svojim velikodušnim donacijama omogućili naše dosadašnje djelovanje i podržali buduće!

Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za nastavak aktivnosti Udruge “U ime obitelji” u 2015.

Podsjećamo da je cilj Udruge bio prikupiti najmanje 200.000 kn – čime bi se omogućio kontinuitet djelovanja u prvih šest mjeseci 2015., to jest omogućilo bi se osnivanje podružnica “U ime obitelji”, održavanje treninga i radionica za društveno zagovaranje i nastupe u medijima za volontere, osiguralo djelovanje pravnog tima “U ime obitelji” i news portala Narod.hr te druge planirane aktivnosti. Donaciju možete uplatiti kreditnom ili debitnom karticom jednostavno i sigurno putem interneta na poveznici: https://donacije.uimeobitelji.net/

Također, uplatu možete izvršiti jednokratno ili putem trajnog naloga na žiro račun:

IBAN: HR5223600001102351957
SWIFT: ZABA HR 2X
Udruga “U ime obitelji”
Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb

Preuzmi PDF – Novosti – ožujak 2015.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža