Simpozij ADF-a o ljudskim pravima u području obitelji u Strasbourgu
29. veljače 2016.

Simpozij neprofitne pravne udruge Alliance Defending Freedom o ljudskim pravima, sudskoj praksi Europskog suda za ljudska prava te strategiji u takvim postupcima održava se u Strasbourgu. Predstavnici i sudionici iz europskih zemalja i SAD-a su odvjetnici, suci i državni odvjetnici te udruge koje se bave tematikom ljudskih prava u području obitelji, prava na život i vjerskih sloboda. Član Upravnog odbora U ime obitelji, Krešimir Planinić, jedan je od sudionika simpozija. Prisutni su i predstavnici mađarske vlade, gđa. Katalin Novak, ministrica za obitelj i mlade, poljske vlade, dr. Aleksander Stepkowski, državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova. Povod susreta je i otvaranje novog ADF ureda u Strasbourgu

Alliance Defending Freedom je neprofitna pravna udruga koja se zalaže za pravo ljudi da slobodno žive svoja uvjerenja. ADF jedina je pravna organizacija u SAD-u koja omogućuje redovitu, opsežnu i vrhunsku pravnu obuku koja kroz akreditirani akademski program pomaže odvjetnicima uspješno braniti vjersku slobodu, pravo na život, brak i obitelji. Od 1994. ADF u suradnji s mnogim organizacijama pomaže koordinirati zajedničke napore te osigurati resurse i strateško usmjerenje na slučajevima vezanim za njihovu misiju.

U ime obitelji organizirala je susrete pravnika iz cijele Hrvatske radi strukturnog udruživanja kod zajedničke obrane vrijednosti. Susret je bio zamišljen u vidu kratkog kongresa “Zajednička obrana vrijednosti” (ZOV).

ZOV (Zajednička obrana vrijednosti) jest zamišljen kao živi organizam pravnika koji će na dobrovoljnoj bazi braniti osobe i zastupati udruge/pravne osobe koje su proganjane zato što štite ili zagovaraju četiri stvari: obitelj, brak kao zajednicu žene i muškarca, život od začeća do prirodne smrti i vjerske slobode.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža