U ime obitelji

O nama


Udruga “U ime obitelji” nastala je na aktivnostima građanske inicijative “U ime obitelji” koja okuplja pojedince, obitelji, građanske udruge te vjerske udruge, zajednice i pokrete – sve one koji koje promiču općeljudske vrijednost – brak i obitelj.

Građanska inicijativa “U ime obitelji” uspješno je organizirala izjašnjavanje za pokretanje referenduma o ustavnoj zaštiti braka na kojem je 1. prosinca 2013. 946 433 građana (66 %) odlučilo da u Ustav RH uđe odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Odluka o ustavnoj zaštiti braka objavljena je u Narodnim novinama 11. prosinca 2013.

News portal

U veljači 2014. Udruga je pokrenula news portal Narod.hr.

Pomoć poplavljenima

Tijekom katastrofalnih poplava koje su zadesile nekoliko hrvatskih županija volonteri Udruge U ime obitelji uključili su se u prikupljanje pomoći stanovnicima najteže pogođenih područja u poplavama. U ime obitelji je s Hrvatskim Caritasom pokrenula akciju „Paket pomoći – moja obitelj ZA tvoju obitelj“ čiji je cilj da svaka obitelj, koja to može, pripremi obiteljski paket s osnovnim potrepštinama koji se, ili uz pomoć Caritasa ili volontera U ime obitelji, dostavlja obiteljima pogođenima poplavama.

Osim toga, Udruga je od Vlade RH i HEP-a u nekoliko navrata tražila otpisivanje računa za električnu energiju za veljaču i ožujak kućanstvima u Sisačko-moslavačkoj županiji, pogođenima poplavama.

“Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”

Od 21. rujna do 5. listopada 2014. građanska inicijativa omogućit će izjašnjavanje birača o potrebi raspisivanja referenduma na kojem bi građani RH odlučili žele li da se u Ustav RH unesu načela glasanja koja potiču demokratizaciju izbornog sustava i političkih stranaka u Republici Hrvatskoj.