Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece

Ako imate dijete u osnovnoj ili srednjoj školi, svakako se uključite u rad Vijeća roditelj škole. Početkom svake školske godine roditelji odabiru svog predstavnika u Vijeće roditelja te jednog zamjenika. Vijeće roditelja je organizacijsko tijelo koje ima svaka škola u Hrvatskoj, a čini ga po jedan predstavnik roditelja iz svakog razreda.

Želimo Vas potaknuti da se kandidirate za predstavnika roditelja ili predložite roditelja iz svog razreda za kojeg znate da će se zalagati za interese djece. Ovo zaduženje oduzimat će Vam samo par sati mjesečno – a moći ćete doprinijeti kvaliteti rada u školi – mjestu u kojem Vaše dijete boravi veliki dio dana.

Školom upravlja Školski odbor u kojem je i jedan predstavnik Vijeća roditelja. Kroz sposobnog i angažiranog roditelja u Školskom odboru, roditelji najizravnije odlučuju o svemu što je bitno za školu. Uz to, Vijeće roditelja daje prijedloge o nastavnom planu (što će djeca učiti u tijeku godine), predlaže mjere za unapređenje nastave i boravka u školi, predlaže slobodne aktivnosti i aktivnosti dnevnog boravka, sudjeluje u odlučivanju o izletima i učeničkim ekskurzijama…

Više o ulozi vijeća roditelja možete doznati iz ove prezentacije:

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, javite nam se na roditeljiodlucuju@uimeobitelji.net

Prijavite se, ako želite sudjelovati u radu Vijeća roditelja Vaše škole:

12 + 4 =