U ime obitelji uputila pismo meksičkoj veleposlanici: Podrška Nacionalnom hodu za obitelj
23. rujna 2016.

Udruga U ime obitelji uputila je pismo meksičkoj veleposlanici za Hrvatsku, gospođi Isabel Bárbara Téllez Rosete izražavajući podršku Nacionalnom hodu za obitelj koji se sutra, 24. rujna, održava u Mexico Cityju, pridružujući se skupovima podrške koji se danas odražvaju pred meksičkim veleposlanstvima u cijelom svijetu.

Sutrašnji Nacionalni hod za obitelj je nastavak mirnih prosvjeda održanih u 122 grada (Guadalajara, Aquascalientes, Querétaro, Monterrey, Puebla, Jalapa) u kojima je sudjelovalo 1 140 580 Meksikanaca pružajući ogroman otpor pokušajima aktualnog meksičkog predsjednika da u ustavu Meksika redefinira brak negrajući da je to jedino zajednica žene i muškarca te nametne rodnu ideologiju ograničavajući prava roditelja na odgoj njihove djece.

Budući da meksičko veleposlanstvo nadležno za Hrvatsku ima sjedište u Budimpešti – pismo udruge U ime obitelji kojim izražava podršku meksičkom pokretu za brak i obitelj predali su predstavnici partnerskih mađarskih udruga na sastanku s meksičkom veleposlanicom.

Donosimo sadržaj pisma na hrvatskom jeziku:

“Vaša Ekselencijo, poštovana gospođo Rosete,

Udruga U ime obitelji (Hrvatska) obraća Vam se povodom velikih prosvjeda meksičkog naroda diljem Meksika protiv nametanja redefinicije braka od strane aktualnog meksičkog predsjednika. Udruga U ime obitelji inicirala je prvi građanski referendum u povijesti Republike Hrvatske – o uvrštenju definicije braka u Ustav, koji je svojim potpisom zatražilo više od 750.000 građana (20% birača). Na taj referendum 1. 12. 2013. je 66% izišlih birača odlučilo da se u Ustav RH uvrsti odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Za svaku demokratsku zemlju izuzeto je važno da vlast poštuje temeljna uvjerenja svoga naroda i da građani mogu javno i demokratski izražavati svoje mišeljenje. U Hrvatskoj su na referendumu o braku cijela Vlada i predsjednik bili protiv ustavne zaštite baka i velike većine hrvatskih građana. Zanimljivo je reći da su i predsjednik i tada vladajuće stranke nakon referenduma o braku izgubili na izborima. Brak i obitelj su temelj svakog društva i naše civilizacije. Očekujemo da će meksička vlada i aktualni predsjednik poštivati volju meksičkog naroda da brak bude i ostane u zakonima i politikama određen kao zajednica muškarca i žene.

S velikim poštovanjem i ljubavlju prema Vašem, meksičkom narodu

Željka Markić,

Predsjednica Udruge U ime obitelji

 

Izvor: narod.hr

Foto:  narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža