58 milijuna djece u SAD-u izgubilo život od kada je legaliziran pobačaj
9. siječnja 2017.

Nacionalno pravo na život (National Right to Life) procjenjuje da, budući da je Vrhovni sud SAD-a legalizarao pobačaj prije gotovo 44 godina u Roe v. Wade i Doe protiv Boltona, više od 58 milijuna nerođene djece izgubilo je živote. Svaki od tih pobačaja je tragedija, ne samo zato što je nevino dijete umrlo, nego i zbog trajnog utjecaja samog pobačaja na majke te nerođene djece.

Od 1968. godine, Nacionalno pravo na život je djelovalo za zaštitu nerođene djece i njihovih majki. U razdoblju nakon odluke Suda 22. siječnja 1973. godine, mreža državnih podružnice, lokalnih poglavlja i aktivista građana su neumorno radili na donošenje zakona koji štite nerođenu djecu i nudile alternative majkama.

Tako je pobačaj, naporima mnogih pro-life organnizacija, nakon mnogih godina neprestanog rasta u padu u SAD-u. Dok je prosjek pada cijele zemlje u tri godine 4,2%, u pojedinim državama on je fascinantan: od 12.2% u Virginii do 39.6% u Maineu.

Izvor: narod.hr/lifenews.com

Foto: Thinstock

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža