Možemo organizirao okrugli stol kad i UiO: Tema ‘antirodni pokreti’, a pogledajte sudionike
10. srpnja 2024.

Održan je Okrugli stol udruge U ime obitelji u Hrvatskom saboru. Predstavljeno je „Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini“. Stranka Možemo u isto vrijeme organizirala je svoj okrugli stol na temu „Antirodni pokreti i nasilje nad ženama“. Na njemu se pojavila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, dok je na okrugli stol UiO poslala svog zamjenika.

Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!
Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo! Okrugli stol Kluba zastupnika Možemo!

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Možemo organizirao svoj okrugli stol: Stigla i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova

Ekstremnija stranka ljevice Možemo organizirala je u isto vrijeme kada i U ime obitelji svoj okrugli stol. Igor Peternel iz Domovinskog pokreta dan ranije to je nazvao „trolanjem“ i zatiranjem javne rasprave„Mi se ne bojimo nikakve rasprave jer su argumenti na našoj strani, a politička platforma ‘Možemo’ očigledno ima problem s argumentacijom pa trola tuđe skupove“, rekao je Peternel.

Peternel: Možemo trola okrugli stol DP-a i U ime obitelji

Istaknuo je kako se na njihov okrugli stol odazvala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić. Na skup DP-a i U ime obitelji došao je zamjenik pravobraniteljice.

Pravobraniteljica Ljubičić budućnost žena vidi u rudnicima?

Ivana Kekin medijima je rekla kako ona i njezina stranka žele raspravljati „znanstveno“Koliko ima znanstvenosti u temi koja sadrži sintagmu „antirodni pokreti“? Pravobraniteljica i Možemo raspravljali su o „nasrtajima na ženska prava u javnom prostoru“. Nadalje, govorili su i o nasilju nad ženama. Kako je to povezano sa Izvješćem i molitvom krunice, Kekin nije otkrila. Razlog tomu mogao bi biti taj što poveznice između molitve i zatiranja ljudskih prava i promocije nasilja jednostavno – nema.

Pravobraniteljica bi kažnjavala molitelje protiv pobačaja pred bolnicama – zatvorom!

Kekin iz Možemo: ‘Zašto je jedan rod u ovoj zemlji na taj način ugrožen’

Govoreći o skupu Možemo koji je organiziran kako bi se onemogućila javna rasprava, Kekin je govorila i o patrijarhatu. Taj faktor izuzetno utječe na stopu nasilja nad ženama, rekla je  Kekin. Zatim, skrenula je u sasvim drugu temu, također potpuno irelevantnu za Izvješće protiv kojeg je prosvjedovala. Rekla je: „Važno je da počnemo, ako želimo razgovarati u kategorijama roda, razgovarati o tome zašto je jedan rod u ovoj zemlji na taj način ugrožen“. Kekin je žene svela na imenicu „rod“, iz razloga koje bi rijetko tko mogao objasniti, pa i iz redova ljevice. Ekstremno lijeva stranka Možemo u potpunosti je implementirala rodnu ideologiju u svoj program i političku filozofiju.

Šarić: Što su točno rodni studiji, nitko ne zna, pa ni profesorica Čakardić

Kekinine panelistice: Ljubičić, Sarnavka i Bezbradica Jelavić

Nakon završetka Okruglog stola stranke Možemo na kojem se raspravljalo o “antirodnim pokretima”, nasilju nad ženama i patrijarhatu, Kekin je održala konferenciju za medije. Iza nje stajale su panelistice skupa. Uz već spomenutu pravobraniteljicu Ljubičić, prisutna je bila i Sanja Sarnavka iz lijeve udruge B.a.b.e., feministica i aktivistica za takozvano pravo na pobačaj. Pored nje stajala je odvjetnica i suradnica Autonomne ženske kuće Zagreb Sanja Bezbradica Jelavić. Zajedno s radikalnom feministicom i izrazito antikatoličkom aktivisticom Nevom Tölle ova je odvjetnica nedavno medijima predstavila nove zakonske prijedloge za kažnjavanje molitelja ispred bolnica i na trgovima.

Ovako Sarnavka i Borić uvjeravaju SDP-ovce da glasuju za IK

Ljubičić: ‘Antirodni pokreti’ utvrđuju patrijarhalne obrasce u zemlji

Kekin je govorila o femicidu i zatiranju ženskih prava. Riječ je potom uzela Ljubičić koja je pokušala rastumačiti što su to „antirodni pokreti“ i povezati ih s patrijarhatom. Napomenula je kako prati „neokonzervativne trendove“ u društvu koji utvrđuju „tradicionalne i patrijarhalne obrasce“. Tumačeći lijeve ideološke konstrukcije Ljubičić je došla do zaključka kako vrijednosti molitelja u konačnici završavaju u „rodno uvjetovanom nasilju“.

U ime obitelji sutra u Saboru predstavlja Izvješće o kršenju prava molitelja krunice

Peđa Grbin i SDP prosvjedovali ispred dvorane s transparentom

Predstavljanje Izvješća udruge U ime obitelji, uz potporu Domovinskog pokreta, ljevica nije dobro prihvatila. Lijevi mediji također. Muškarci iz inicijative ‘Muževni budite’ kod jednih i drugih izazivaju nezapamćenu nervozu i bijes. Protiv Izvješća ispred dvorane gdje se ono predstavljalo prosvjedovali su SDP-ovci. Predvodio ih je Peđa Grbin. Donijeli su veliki transparent na kojem je pisalo: „Slobodne i ravnopravne“.

SDP-ovci prosvjedovali zbog Izvješća UiO, dr. Markić im poslala poruku

Pred njih je izašla i dr. Željka Markić. Ponudila im je Izvješće da ga uzmu i pročitaju, no odbili su. S druge, strane ona je bila otvorena za njihova izvješća. Također, izrazila je svoje mišljenje kako se SDP ponaša nedemokratski i kako je zatvoren za dijalog. Predsjednik kluba zastupnika i uskoro bivši predsjednik SDP-a dobacio je dr. Markić: „Gospođo Markić, drago mi je da razumijete da je demokracija i prosvjed. Ali to je za Vas malo previše“. Grbin se zadovoljno nasmiješio svojoj izjavi.

Markić odgovorila na histeriziranje SDP-ovke oko izvješća o kršenju prava molitelja krunice

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža