Peternel: Možemo trola okrugli stol DP-a i U ime obitelji
9. srpnja 2024.

Igor Peternel, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, u Hrvatskom saboru najavio je kako će sutra u 10:00 sati u Hrvatskom saboru, Klub zastupnika Domovinskog pokreta u suradnji s udrugom ”U ime obitelji”, čija je izvršna direktorica dr. Željka Markić, organizirati okrugli stol. Na njemu će suradnici dr. Markić predstaviti Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini.

”Tu se radi o povredi prava na slobodu govora, na slobodu izražavanja, na sve ono čime se ja bavim već više godina i puno duže nego što sam u politici. Oduvijek mi je bila želja zagovarati ljudska prava – osnovna prava onih koje medijski mainstream ne želi uzeti u svoju zaštitu već selektivno promovira samo prava onih skupina koje su ideološki podobne, dok one druge u najmanju ruku zaboravlja. Time sam se oduvijek bavio i nastavit ću se baviti. Nadam se da će okrugli stol proteći u tolerantnom tonu, da će se otvoriti sve teme, a nakon okruglog stola odgovorit ćemo na sva vaša pitanja”, uvodno je izjavio Peternel.

>Dnevnik Nove TV o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti molitelja krunice

Klub ”Možemo” organizira paralelni okrugli stol kako bi trolali okrugli stol DP-a i spriječili kvalitetnu javnu raspravu

Peternel je potom istaknuo kako Klub ”Možemo” organizira paralelni okrugli stol, točno u vrijeme kada je Klub DP-a već ranije zakazao svoj termin, s ciljem kako kaže Peternel kako bi trolali okrugli stol Domovinskog pokreta i spriječili kvalitetnu javnu raspravu.

”Oni su bili pozvani da prisustvuju našem okruglom stolu, mogli su svoj zakazati dva sata kasnije, mogli su ga zakazati sutra, ali ne, oni su zakazali baš u vrijeme kada se održava naš i gle čuda – na njihov okrugli stol dolazi pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, dok na naš šalje svog zamjenika i to puno govori. Uopće se ne zna što pravobraniteljica zagovara, ali sad vam je vjerojatno jasnije zašto njezino Izvješće nismo prihvatili, iako smo prvi zakazali svoj okrugli stol na njega se nije odazvala dok se na njihov odazvala, a razlog tomu jest što nam ideološki nije bliska te nije nepristrana kao što bi trebala biti, već je dio njihovog ideološkog miljea”, jasan je bio Peternel.

>Markić odgovorila na histeriziranje SDP-ovke oko izvješća o kršenju prava molitelja krunice

Peternel: ”Mi se ne bojimo nikakve rasprave jer su argumenti na našoj strani”

Peternel se potom zapitao zbog čega se to radi, zašto se želi onemogućavati kvalitetna javna rasprava, zašto se oni boje doći na okrugli stol Domovinskog pokreta i razgovarati kao što primjerice Peternel ne boji i nikada se nije bojao odlaziti na njihove okrugle stolove?

”Osobno bih vrlo rado došao na njihov okrugli stol da se ne održava u vrijeme našeg te bi argumentirano razgovarao o temama koje su oni postavili, možda s potpuno drukčijeg stanovišta, ali bi razgovarao. Predstavnici ”Možemo” idu trolati naš okrugli stol organizirajući svoj i mislim da to nije korektno te da to pokazuje jesu li i koliko ti ljevičari liberalni. Postavlja se pitanje jesmo li naposljetku mi oni zadrti koji se boje ravnopravne javne rasprave, a mislim da je upravo obrnuto. Mi se ne bojimo nikakve rasprave jer su argumenti na našoj strani, a oni očigledno imaju problem s argumentacijom pa idu trolati tuđe skupove!”, zaključio je Peternel.

>Šarić: Zalaže li se Orešković za kriminalizaciju krivog mišljenja? Jesu li molitelji počinili misaoni zločin?

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža