Ovdje možete pročitati Izvješće o kršenju prava molitelja krunice
10. srpnja 2024.

Udruga U ime obitelji zajedno s Klubom zastupnika Domovinskog pokreta danas je u Saboru predstavila Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini, u kojemu su prikazani napadi na molitvu i molitelje. Izvješće je predstavljeno u okviru okruglog stola u prostorijama Hrvatskog sabora, a nakon čega su organizatori okruglog stola dali izjave za medije.

Izvješće o kršenju prava molitelja krunice možete pročitati ovdje:

>Javna molitva krunice na trgovima hrvatskih gradova: Donosimo činjenice

Podsjetimo, molitva krunice na trgovima započela je u listopadu 2022. Od tada pa do danas, svake prve subote u mjesecu muškarci se okupljaju na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu kako bi, klečeći, molili krunicu. Njihov broj intenzivno raste, a slični su molitveni susreti prisutni i u 10 drugih hrvatskih gradova. Inicijativa javne molitve krunice muškaraca prisutna je u stotinu gradova, u trideset zemalja. U Hrvatskoj se ona održava u sklopu jednog od projekata udruge ”Hrvatska za Život” – ”Muževni budite”, čija je inicijativa ”Što je muškarac bez krunice”.

>Dnevnik Nove TV o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti molitelja krunice

Od samih početaka molitvi krunice na trgovima pružaju otpor feminističke udruge, aktivisti, članovi ljevičarskih stranaka te pojedini političari poput Freda Matića, koji i sami sudjeluju u prosvjedima protiv molitelja. Molitva krunice svake prve subote u mjesecu biva ometana bukom, bubnjanjem i urlicima prosvjednica koje javnu molitvu karakteriziraju kao društvenu poruku usmjerenu protiv žene i njezine slobode. Demoniziraju patrijarhat i uzdižu ženu iznad svega, predvođeni aktivisticom i autoricom performansa ”Tiha misa” Arijanom Fridrih Lekić. Stoga molitelje mora čuvati i policija kako bi ih zaštitila od agresivnih napada prosvjednika.

>Markić odgovorila na histeriziranje SDP-ovke oko izvješća o kršenju prava molitelja krunice

Dr. Markić: Molitelji ne rade ništa nezakonito, a na okrugli stol mogu doći i oni koji se ne slažu s tim

Dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji ranije je kazala kako molitelji ne rade ništa nezakonito, te istakla kako na okrugli stol žele uključiti i sve one koji se ne slažu s tim, kako bi i oni iznijeli svoje argumente.

>SDP-ovci prosvjedovali zbog Izvješća UiO, dr. Markić im poslala poruku

”Njihovo kršenje prava se očituje u tome da ih se vrijeđa, viče, bubnja, onemogućava, zlostavlja, interpretira ono što oni žele postići i ono što misle, na potpuno krive načine”, kazala je dr. Markić.

>Peternel: Možemo trola okrugli stol DP-a i U ime obitelji

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak

Damir Fekeža