Željka Markić o napadu na Janicu Kostelić: Radi li se o seksizmu i zastrašivanju – ovisi o tome tko je žrtva
19. lipnja 2017.

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić komentirala je na svom Facebook profilu napad na državnu tajnicu za sport i najbolju hrvatsku sportašicu Janicu Kostelić jer ‘podržava HNS’.

“Radi li se o seksizmu i zastrašivanju – ovisi o tome tko je žrtva

Tri žene u autu, na trajektu. Skupina od 12 mladića, u dobi od 17 do 27 godina, ih okruži i počne psovati, vrijeđati i plašiti. Na izlazu iz trajekta ih dočeka skupina od 50 muškaraca koja urla, vrijeđa, psuje, plaši i skandira seksističke uvrede. Huligane se privede i kazni.
Tko god nije pogledao snimke očevidaca – svakako to učinite. Normalnom se čovjeku smuči od te zlostavljačke i prijeteće situacije.
I sad nam isti mediji, isti političari koji su huškali ove napadače na mržnju kroz 4 godine SDP-HNS-ove vlasti, branili huliganske napade na utakmicama hrvatske reprezentacije, vrijeđali Anicu Kovač preko svih medija, tužili hrvatske nogometaše i reprezentaciju Fifi, stvarali atmosferu linča – sada nam ti isti tumače da kad si žena na poziciji državne tajnice – onda je ok da se prema tebi tako ponašaju.
Nije ovo sukob sjevera i juga, HNS-a i navijača. Ovo je sukob jadnika koji misle da one s kojima se ne slažete možete klevetati, vrijeđati, zastrašivati pa onda i fizički napadati. – i svih ostalih koji se s takvim ponašanjem ne slažu.
A ako se radi o ženama – još bolje. Njih možete i dodatno vrijeđati – kao žene.
A ako vas zanima kako izgledaju takvi junaci – koji ujutro pričaju o toleranciji, a popodne brane seksističke, divljačke napade kakvima su bile izložene Janica Kostelić i njezine suradnice, pa nam tumače kako sloboda govora i mišljenja uključuje nekažnjavanje muškaraca koji vrijeđaju, ponižavaju i plaše žene – u ponedjeljak popodne ih možete između 15 i 15,30 naći u Bogovićevoj ulici, kod Sunca, tamo će svojim performansom privlačiti pozornost na sebe, a odvlačiti je od vrijeđanja i zastrašivanja 3 žene od skupine mladića. Na sramotu njihovih majki, žena, sestara, prijateljica i kolegica – odazivaju se na imena Bauk, Glavašević i Grbin. A možda s njima bude i umirovljena Baba, Sanja Sarnavka. Pa da se svi branitelji nekih, podobnih žena nađu na istom mjestu”, napisala je na svom Facebook profilu.

Izvor: narod.hr

Foto: Petar Jurčević

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža