Odvjetnik Planinić: Promjena imena Trga maršala Tita je putokaz i simboličan odmak od komunizma
4. rujna 2017.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na maratonskoj sjednici su u petak u ranim jutarnjim satima većinom glasova donijeli odluku da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske, nakon duge i burne rasprave, a za tu odluku je glasalo 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv, a jedan suzdržan.

Tito odlazi u Hrvatski povijesni muzej

Za komentar smo pitali odvjetnika Krešimira Planinića, člana Upravnog odbora U ime obitelji.

Poništena smrtna presuda komunističkih vlasti – Filip Lukas je nevin čovjek!

Tko je bio Filip Lukas – za kojeg odvjetnik Planinić kaže: Raduje me pravda kod revizije postupka vrhunskog intelektualca

“Drago mi je da je odluka konačno donesena jer nas ona suočava s istinom o komunizmu i totalitarnim režimima. Mislim da je to i putokaz da naši trgovi i ulice ne smiju nositi imena onih koji su činili zločine i nepravdu ljudima. To su dobre poruke. Daljnje priče o ‘uspjesima’ u Jugoslaviji – ne znam tko se još time može baviti”, rekao nam je Planinić.

Nedopustivo je da se u demokratskoj Hrvatskoj organizira proslava rođendana komunističkog diktatora Tita

“Ne znam zašto je toliko trebalo da se odluka donese. Ne možemo živjeti s tim da laž visi nad najljepšim trgom u Zagrebu. Ovo je simboličan odmak od komunizma koji pozdravljam. Dok se ne spremi u ladice svakoga tamo gdje pripada ne može se dalje. Tita smo spremili u ladicu s totalitarnim režimima – odgovoran je za Goli otok i mnoge tužne ljudske sudbine koje su nepravedno zadesile hrvatske obitelji. Sada treba ići dalje na svojim demokratskim osnovama, od Domovinskog rata nadalje”, zaključio je Planinić.

Izvor: narod.hr

Foto: narod. hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža