UŽIVO Hod za život u Imotskom i Splitu; pogledajte prekrasne prizore koji slave život
21. svibnja 2022.

Danas se Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava u Splitu i Imotskom.  Imoćani se okupljaju u 10.30 sati okupiti na Trgu dr. Franje Tuđmana pod geslom Život je zakon!, dok je četvrto izdanje splitskog ‘Hoda’ krenulo s okupljanjem u 10 sati na Rivi. 

Pratite uživo Hod za život u Imotskom i Splitu

11.45

‘Pokazat ćemo svima da je život zakon i da je lijepo živjeti. Svi smo pozvani na dužnost da štitimo život. Svi mi koji smo udahnuli prvi dah, imamo dužnost zaštiti mali život i stati iza života. I različitim ritmovima naših srca biti glas maloga srca. Pogotovo onima u Saboru’, poručio je Stipe Čelan, glavni koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku za Imotski.

11.30

Hod za život u Splitu stigao je u park na Zvončacu.

Narod.hr

11.00

Hod za život u Imotskom

U drogom Hodu za život u Imotskom nekoliko stotina građana slavilo je život. Nastupile su i sestre Ramljak.

Brojni Splićani među kojima je mnogo mladih te roditelja s malom djecom, okupilo se iza 10 sati na splitskoj Rivi. Kolona će krenuti šetnicom preko Zapadne obale, a završit će u parku Zvončac, gdje građane uz okrjepu očekuje prigodni program.

‘U ovu subotu, 21. svibnja, održava se drugi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Imoćani će se u subotu u 10.30 sati okupiti na Trgu dr. Franje Tuđmana pod geslom Život je zakon! Hodat će za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca, cijele obitelji. Miroljubivim hodom kroz grad Imotski, opet će se radosno i uz pjesmu, poslati važna poruka da je svaki život važan. U organizaciji 2. Hoda za život u Imotskom sudjeluje jako puno volontera. Svima njima zahvaljujemo, jer bez njihova nesebičnog rada, Hod za život ne bi bio ovakav veliki događaj’, rekao je u petak Ivan Galićčlan organizacijskog tima Hoda za život Imotski.

‘Četiri medicinska fakulteta u RH su na pitanje Ustavnog suda kad započinje ljudski život odgovorila – začećem. Svaka žena ima pravo na točne informacije o razvoju svog djeteta i posljedicama pobačaja. Djetetovo srce kuca već 18. dan od začeća, do 8. tjedna svi su tjelesni organi formirani, s 10 tjedana dijete ima isti onaj otisak prsta koji će ga tijekom cijeloga života nepogrešivo razlikovati od preostalih sedam milijardi ljudi na Zemlji.  S 12 tjedna dijete se smiješi, od najranije dobi nerođeno dijete osjeća bol’, podsjetio je Galić.

Stipe Čelanglavni koordinator Hoda za život u Imotskom zahvalio je svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji se koriste prizivom savjesti da bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti se – i majku i nerođeno dijete.

Hod za život – sedam godina za redom

Podsjetimo, Hrvatska već sedmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima. Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

Varaždinu je 7. svibnja ove godine prvi put održana povorka Hod za život koja je krenula sa Starog grada.

Hod za život istovremeno je održan i u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. Veličanstveni Hod za život u Zagrebu održao se u subotu 15. svibnja.

Hrvatska u svibnju hoda za život, obitelj i Hrvatsku

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana koji u radosti i veselju hodaju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Od tada raste i broj gradova i broj građana koji hodaju za zakonsku, društvenu, ekonomsku i svaku drugu zaštitu života od začeća.

> Dr. Markić: Zakon štiti život – on je razlika između toga hoće li netko imati priliku živjeti jedan predivan život ili neće

> Gradonačelnik Tomašević zabranio dizanje zastava Hoda za život iako je za to Grad Zagreb 14. 4. izdao rješenje

Hod za život održava se danas u Splitu i Imotskom, zatim u Zadru i Pločama 28. svibnja te u Sisku i Osijeku 11. lipnja 2022.

Imotski

Datum: subota, 21. 5. 2022.
Okupljanje: Trg dr. Franje Tuđmana, 10.30 sati
Ruta: Trg dr. Franje Tuđmana – Ulica Nikole Šubića Zrinskog – Ulica kralja Zvonimira – Šetalište Stjepana Radića – Trg Matice hrvatske.

Split

Datum: subota, 21. 5. 2022.
Vrijeme: Riva, 10 sati
Ruta: Riva – Trg dr. Franje Tuđmana – Trumbićeva obala – Obala kneza Branimira – park Zvončac

Zadar

Datum: subota, 28. 5. 2022.
Okupljanje: Perivoj hrvatskih redarstvenika, 10 sati
Ruta: Perivoj hrvatskih redarstvenika – Obala kneza Branimira – Gradski most – Narodni trg – Široka ulica – Forum

Ploče

Datum: subota, 28. 5. 2022.
Okupljanje: crkva Kraljice Neba i Zemlje, 10.30 sati
Ruta: crkva Kraljice Neba i Zemlje – Riva sve do trajektnog pristaništa – Obala neretljanskih gusara – Ulica Vladimira Nazora – Obala dr. Franje Tuđmana – crkva Kraljice Neba i Zemlje

Sisak

Datum: subota, 11. 6. 2022.
Okupljanje: Sisački robni centar (SRCE), 10.30 sati
Ruta: Sisački robni centar (kod SRCA) – Šetnica Slave Striegla – Trg bana Josipa Jelačića – Veliki Kaptol

Osijek

Datum: subota, 11.6.2022.
Okupljanje: Park kralja Držislava, 11 sati
Ruta: Park kralja Držislava – Europske avenije – Kapucinska ulica – Trg Ante Starčevića

Rijeka

Datum: subota, 25. 6. 2022.
Okupljanje: Korzo (kod sata), 10.30

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža