Strana veleposlanstva u Poljskoj izvjesila LGBT zastave; ‘Katolička akcija’ bacila im rukavicu
22. svibnja 2022.

Nakon što su strana veleposlanstva u Varšavi povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije izvjesila LGBT zastave, neprofitna udruga ‘Katolička akcija’ ukazala je na radikalnu ljevičarsku prirodu ove akcije i pozvala veleposlanstva da podrže pro-life skupove.

‘Sjećamo se jako dobro kako su nas komunisti pokušavali natjerati da slavimo njihov 1. maj. Sada moderni ‘proleteri’ promiču druge proslave, ali još uvijek dijele ljude na dobre i loše optužujući ljude za fobije’, kaže dr. Artur Dąbrowski iz ‘Katoličke akcije’ u Częstochowi u intervjuu za katolički poljski list Nasz Dziennik, javlja Remix.

>Zagrebački gradonačelnik Tomašević zabranio zastave Hoda za život, pa objesio LGBT zastave

‘Veleposlanici su prekršili svoje ovlasti i iznenađen sam da ih poljsko Ministarstvo vanjskih poslova nije kritiziralo zbog toga, pogotovo jer ti strani veleposlanici nikada ne sudjeluju u pro-life događajima’, naglasio je.

Dąbrowski stoga kaže da će u sklopu organiziranja pro-life događaja ‘Katolička akcija’ pozvati ​​veleposlanike da sudjeluju u pro-life hodovima, rekavši da bi trebali pokazati svoje poštovanje milijunima koji podržavaju zaštitu života od začeća budući da pokazuju toliku potporu ‘drugoj strani’.

‘Sjećam se kako su u jednoj od LGBT manifestacija marširali pod zastavom ‘Homofobija je bolest koju treba liječiti’ i to me podsjetilo na SSSR gdje su protivnici režima bili zatvarani u psihijatrijske bolnice’, dodao je.

Veleposlanik mora biti apolitičan

Smatra da na stranim veleposlanstvima trebaju biti isključivo zastave njihovih zemalja i Poljske.

Na pitanje krše li veleposlanici diplomatske norme, Dąbrowski tvrdi da ‘veleposlanik mora biti apolitičan’ i da se ‘ne bi se trebao miješati u unutarnju politiku zemlje i stati na stranu jedne strane protiv druge.’

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Remix

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža