Dr. Markić: Imotski zna za što se vrijedi žrtvovati; Čelan: Dužni smo stvoriti nove zakone koji će podržati majke, trudnice, nerođene
22. svibnja 2022.

U subotu je održan drugi Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom. Dr. Željka Markić, izvršna direktorica U ime obitelji, istaknula je da Imotski zna za što se vrijedi žrtvovati i cijeni život. Stipe Čelan, glavni koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku za Imotski, istaknuo je da svi imamo dužnost stvoriti ambijent i nove zakone koji će podržati naše majke, trudnice i nerođenu djecu.

“Jako mi je drago što sam danas na Hodu za život u Imotskom. Imotski je grad koji je u Domovinskom ratu dao najveći postotak muškaraca u ratu, tj. najveći broj poginulih branitelja upravo je iz Imotskog. Imotski zna za što se vrijedi žrtvovati i cijeni život. Imamo saborske zastupnike koji se zalažu za usmrćivanje nerođene djece do poroda i doista je nužno mijenjati zakonski okvir i osigurati da hrvatski zakon štiti život kao što to kaže moderna znanost i kao što su odgovorila četiri medicinska fakulteta na pitanje Ustavnog suda da život počinje začećem”, poručila je dr. Markić.

Stipe Čelan zahvalio je okupljenima na dolasku i što podržavaju život u Imotskom, na drugom Hodu za život u tom gradu pod geslom ‘Život je zakon’.

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža