Senat u Floridi zakonom onemogućio LGBT agendu i aktivizam nad djecom od četiri do osam godina
16. ožujka 2022.

Senat u Floridi, zakonodavno tijelo kojim dominiraju Republikanci, usvojio zakon o zabrani poučavanja o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu od vrtića do trećeg razreda, odbacivši val kritika demokrata da marginalizira tzv. LGBT skupinu.

Prijedlog zakona, kojeg su protivnici nazvali “Ne govori gay”, sada se seli na stol republikanskog guvernera Rona DeSantisa, od kojeg se očekuje da će ga potpisati. Od svog početka, mjeri se intenzivno protive zagovornici LGBT-a, studentske skupine, demokrati, Bijela kuća i industrije zabave, usred povećane pozornosti na Floridu gdje republikanci provode kulturni rat, a DeSantis se među Republikancima uzdiže kao potencijalni predsjednički kandidat 2024.

Prijedlog zakona kaže: “Školsko osoblje ili treće strane ne smiju voditi pouke o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu u vrtiću pa sve do 3. razreda ili na način koji nije primjeren dobi ili razvoju učenika u skladu s državnim standardima.” Roditelji bi mogli tužiti okruge zbog kršenja ovog zakona, prenosi Breitbart.

Biden mjeru nazvao “mrzilačkom”

Republikanski zastupnik Joe Harding, koji je sponzorirao tu mjeru, i drugi zastupnici na Floridi smatraju da bi roditelji trebali raspravljati o ovim temama sa svojom djecom, a ne odgajatelji. Cilj zakona je spriječiti škole da integriraju te teme u službeni nastavni plan i program.

“Pobrinut ćemo se da roditelji mogu poslati svoje dijete u vrtić, a da im se nešto od toga ne unese u školski kurikulum”, rekao je guverner DeSantis.

Bijela kuća, koja se često sukobljava s DeSantisom oko širokog spektra politika, ranije je kritizirala tu mjeru, a predsjednik Joe Biden nazvao ju je “mrzilačkom”. Nedugo nakon što je mjera izglasana američki ministar obrazovanja Miguel Cardona ustvrdio je da “lideri na Floridi daju prioritet zakonima mržnje koji nanose štetu nekim studentima”.

> Biden koji tvrdi da je katolik, na Pepelnicu, ponovno podržao najradikalnije zakone o pobačaju i LGBT agendu

> SAD: Sve više učenika prelazi u kršćanske škole zbog pandemije i izbjegavanja LGBTQ materijala

Oganizacije koje uče djecu u vrtiću uče da dječaci mogu nositi haljine postale bi ilegalne

“Ministarstvo obrazovanje jasno je stavilo do znanja da sve škole koje primaju federalna sredstva moraju slijediti savezni zakon o građanskim pravima, uključujući zaštitu iz Glave IX o diskriminaciji na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta”, napisao je Cardona. “Mi stojimo uz naše LGBTQ+ studente na Floridi i diljem zemlje i pozivamo čelnike Floride da osiguraju da svi njihovi studenti budu zaštićeni i podržani.”

Inače, KinderCare, predškolska ustanova s ​​podružnicama diljem Amerike, ima opsežan LGBT kurikulum uključujući aktivnosti za istraživanje roda i seksualnosti. Jedna od aktivnosti koju preporučuje ova organizacija je miješanje kapica na markerima kako se djeci pokazalo da sadržaj iznutra ne odražava uvijek sadržaj izvana.

Organizacija podučava predškolce o “rodnoj fluidnosti” i “nebinarnosti”, o “rodnim stereotipima” i da dječaci mogu nositi haljine. Organizacija djeluje u 40 saveznih država SAD-a, te ima 50 centara u Floridi. Ukoliko DeSantis potpiše zakon njihov će kurikulum postati ilegalan.

Izvor: narod.hr/Breitbart

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža