Republikanci na Floridi podijeljeni oko zakona koji bi zabranio operacije promjene spola na djeci
14. ožujka 2022.

Novim prijedlogom zakona na Floridi napokon bi se ukinuli razorni postupci koji se sad primjenjuju na djeci da bi im se promijenio spol. Stručnjaci su postupke promjene spola opisali kao zlostavljanje djece. Ali neki republikanski čelnici pokušavaju blokirati usvajanje tog novog prijedloga zakona, tvrde predlagatelji, piše LifeSiteNews.

Kazna za liječnika do godine dana zatvora

Prijedlog zakona o zaštiti ranjive djece predstavio je republikanski zastupnik s Floride Anthony Sabatini. Zakonom bi se zabranile operacije koje amputiraju spolni organ maloljetnika, kao i uklanjanje “bilo kojeg inače zdravog ili nebolesnog dijela tijela ili tkiva”. Prijedlog zakona također zabranjuje davanje, opskrbu ili propisivanje lijekova za transrodne hormone, kao što su međuspolni hormoni ili blokatori puberteta, djeci sa spolnim poremećajima.

> Švicarska poput Hrvatske ozakonila promjenu spola izjavom osobe da ‘živi u drugom rodnom identitetu’

> Svjedočanstvo Walta Heyera: Kako sam si uništio život kad sam postao ‘transseksulac’

Prema prijedlogu zakona, liječnik koji obavlja zahvate ili se nalaže za njihovo izvođenje na maloljetniku u pokušaju “promjene maloljetnika” ili afirmacije nesređenog “rodnog identiteta” počinio bi prekršaj prvog stupnja. Kazne bi mogle uključivati ​​do godinu dana zatvora i novčane kazne od 1000 dolara.

Zakon se ne bi primjenjivao u slučajevima kad bi roditelji u najboljoj namjeri za dijete i po savjetu liječnika odlučivali o liječenju djeteta s “genetskim poremećajem spolnog razvoja”, poput abnormalne strukture kromosoma.

Protiv kemijske kastracije maloljetnika

Republikanski zastupnici predložili su slične zakone početkom godine u nekoliko drugih država, uključujući Alabamu, Arizonu, Kentucky i Oklahomu.

Guverner Floride Ron DeSantis obećao je da će podržati zakon o zabrani transrodnih lijekova i operacija za djecu. Rekao je da bi “zasigurno” potpisao takav zakon ako bi došao na njegov stol. U intervjuu u lipnju 2021. republikanski guverner je istaknuo da se “izrazito protiv kemijske kastracije maloljetnika”.

“To bi bilo nešto što bih sigurno potpisao”, zakleo se.

Ali drugi utjecajni republikanci na Floridi stoje na putu zabrani, smatra zastupnik Sabatini.

Blokirali donošenje zakona o zaštiti ranjive djece

Sabatini je ocijenio i da su mnogi republikanci samo po imenu, a zastupaju stajališta demokrata. “Oni na Floridi blokiraju donošenje zakona o zaštiti ranjive djece. Ne podupiru ni konzervativne zakone o pobačaju, pravima na oružje, sigurnosti izbora i imigraciji.

Republikanski predstavnici koji predlažu zakon kojem se protivi vodstvo Zastupničkog doma Floride riskiraju gubitak financiranja za lokalne projekte”, rekao je.

Pasivnost i nedjelovanje o pitanju lijekova i operacija za promjenu spola moglo bi djecu s Floride stajati doživotne patnje. Vodeći pedijatrijski stručnjaci upozorili su da su eksperimentalni postupci povezani s trajnim oštećenjima, uključujući sterilizaciju.

Veliki eksperiment na američkoj djeci

“Ovo je jedan veliki eksperiment na američkoj djeci”, nedavno je rekao dr. Quentin Van Meter, predsjednik Američkog koledža pedijatara (ACPeds). Davanje lijekova za blokiranje hormona djeci koja su disforična, odnosno u psihološkom smislu uznemirena i nezadovoljna svojim spolom oblik je zlostavljanja djece, dodao je, pozivajući zakonodavce da kriminaliziraju tu praksu.

“Potrebno je odmah usvojiti korake koji su predloženi u smislu da se ovo službeno proglasi prekršajem, te da se usvoji jasan stav kako je to medicinski neetički,” rekao je pedijatrijski endokrinolog školovan u Johnsu Hopkinsu. “Trebalo bi to promatrati u smislu licenciranja liječnika koji to rade.”

Desetci “klinika za rodni identitet”

Nijedan lijek nikada nije odobren za upotrebu kod spolne disforije. Nikakav lijek nije bio ispitivan u dugotrajnim kliničkim studijama s maloljetnicima. Desetci “klinika za rodni identitet” i zdravstveni sustavi ipak su posljednjih godina počeli propisivati ​​blokatore puberteta “spolno zbunjenoj djeci”, zaustavljajući njihov prirodni pubertet da bi potvrdili svoj takozvani “transrodni identitet”.

Florida ima najmanje dva aktivna transrodna centra za maloljetnike: UF Health’s Youth Gender Program i Teen Health Center u dječjoj bolnici Arnold Palmer u Orlandu.

Blokatori puberteta dovode do sterilizacije

Do oko 100 posto dječaka i 90 posto djevojčica sa spolnom disforijom prihvaća svoj biološki spol u odrasloj dobi, prema American Psychiatric Association. Istodobno, praktički sva “spolno zbunjena djeca” koja dobivaju blokatore puberteta poslije uzimaju tzv. cross sex hormone, koji steriliziraju korisnike i obično dovode do operacija sakaćenja. Liječnici u nekim državama radili su transrodne operacije na djeci od 13 godina.

Lijekovi koji blokiraju pubertet, kao što su Supprelin LA i Lupron, također su povezani sa sterilitetom i drugim ozbiljnim, nepovratnim nuspojavama, poput osteoporoze i kognitivnih oštećenja.

Novi zakoni i o zaštiti sportske pravičnosti

> Državno natjecanje američkih sveučilišta u plivanju: Muškarac koji se predstavlja kao žena pobijedio u ženskoj konkurenciji

> Sutkinja podnijela ostavku zbog ‘transrodne osobe’: ‘To je muško tijelo koje pliva protiv ženskog’

Prošle godine su tri republikanske države poduzele mjere protiv transrodnih lijekova i operacija za djecu, uključujući Arkansas, koji je zabranio praksu za maloljetnike mlađe od 18 godina, i Tennessee, koji je zabranio blokatore hormona za djecu u pubertetu.

Administracija guvernera Teksasa Grega Abbotta u kolovozu prošle godine proglasila je transrodne operacije zlostavljanjem djece. Glavna klinika za rodna pitanja za djecu u Teksasu  zatvorena je tjednima poslije.

Deset država također je ograničilo “spolno zbunjene muškarce” da se natječu u ženskim  sportovima. Ove godine u cijeloj zemlji, uključujući Aljasku, Indianu i Georgiju, uvedeni su novi zakoni za zaštitu sportske pravičnosti.

Izvor: narod.hr/LifeSiteNews

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža