Visokopozicionirani transseksualac u američkom Ministarstvu zdravstva proglašen ženom godine
18. ožujka 2022.

Početkom prošle godine američki predsjednik Joe Biden izabrao je ministra za zdravstvo savezne države Pennsylvanije Rachel Levine za pomoćnika ministra zdravstva, koji je postao prvi transseksualni dužnosnik, a kojeg je Senat potvrdio na visoku dužnost.

Dr. Rachel Levine, transrodni pomoćnik tajnice za zdravstvo i ljudske usluge (HHS), proglašen je jednom od “Žena godine” u izboru USA Today. Nominacija je stavila Levinea na popis nagrađenih koji među ostalima uključuje Melindu Gates, atletičarku Simone Biles i potpredsjednicu Kamalu Harris.

>Lijevo-liberalne udruge pokušavaju smijeniti američkog nadbiskupa s čela pro-life odbora zbog kritike Bidenovog zagovaranja pobačaja

“Žene godine USA Todaya vode i inspiriraju, promiču i bore se za jednakost, daju drugima mjesto da potraže pomoć i pronađu nadu. One su snažne i otporne žene koje su bile pobjednice promjene i hrabrosti, često tiho, ali sa snažnim rezultatima. I to često unatoč vlastitim izazovima. Svaka od njih ima inspirativnu i snažnu priču”, ustvrdio je USA Today.

Guverner Pennsylvanije objavio je da je ponosan zbog izbora Levinea za ženu godine, prenosi Breitbart.

Levine, koji je rođen kao Richard, služio je kao tajnik Odjela za zdravstvo od 2017. do 2021. prije nego što se pridružio Bidenovoj administraciji kao pomoćnik ministra zdravstva u američkom Ministarstvu zdravstva. Diplomirao je na Harvardu te na Medicinskom fakultetu Tulane, a predsjednik je Udruge državnih i teritorijalnih zdravstvenih službenika. U prošlosti je pisao o opioidnoj krizi, medicinskoj marihuani, adolescentnoj medicini, poremećajima prehrane i LGBTQ medicini.

Bidenova administracija inače je pokrenula postupak kojim se prisiljava bolnice i medicinske radnike na operacije tzv. “promjene spola” i druge transrodne postupke, bez obzira na priziv savjesti.

Odjel za zdravstvo i socijalne usluge (HHS) najavio je u svibnju da će protumačiti i provoditi savezni zakon o zdravstvenoj zaštiti i antidiskriminaciji tako da bi se primjenjivao na seksualnu orijentaciju i “rodni identitet”. Potez je označio službeno vraćanje prethodne politike Obamine administracije i zanemarivanje pravilnika iz Trumpove ere koji štiti pravo na priziv savjesti pružatelja liječničkih usluga.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža