U ime obitelji

Tribina GI Narod odlučuje u petak u 19 sati u Vinkovcima: ‘Sprječavanje referenduma kao novi oblik političke kontrole’

Tribina GI Narod odlučuje u petak u 19 sati u Vinkovcima: ‘Sprječavanje referenduma kao novi oblik političke kontrole’

Nakon uspješnih tribina u Splitu, Zagrebu, Zadru, Osijeku i Samoboru, tribina Građanske inicijative Narod odlučuje pod nazivom “Sprječavanje referenduma kao novi oblik političke kontrole”, održat će se u petak, 5. travnja, u 19 sati, u Županijskoj vijećnici (Glagoljaška 27, Vinkovci).

Gosti tribine GI Narod odlučuje su: doc. dr. sc. Mato Palić, docent na Katedri ustavnih i političkih znanosti Pravnog fakulteta u Osijeku, Ivan Ćaleta, koordinator GI Narod odlučuje za Vukovarsko-srijemsku županiju, Luka Mlinarić, koordinator GI Narod odlučuje.

Podsjetimo, uspješne tribine su već održane u Zagrebu, Splitu i Zadru, Osijeku i Samoboru, a središnja tema je referendum.

Inicijativa Narod odlučuje upozoravala je cijelo vrijeme na kršenje Ustava, zakona, demokratskih načela i preporuka Venecijanske komisije od strane Vlade u postupku provjere broja i vjerodostojnosti potpisa, čime je narušeno funkcioniranje pravne države, ali i opstrukcije koje su se događale još za vrijeme prikupljanja potpisa.

>(FOTO) Kako je Plenkovićeva Vlada 2018. ignorirala volju građana i ukrala referendum Narod odlučuje

Ministarstvo uprave je organiziralo pregled i brojanje potpisa, isto tijelo je odredilo proizvoljne kriterije za priznavanje potpisa valjanim, reklo da nema dovoljno valjanih potpisa, nije dozvolilo promatrače i isto tijelo sada ne dozvoljava građanskoj inicijativi provjeru.

Takve opstrukcije i kršenje prava dijela hrvatskih birača koji su izrazili namjeru za raspisivanjem referenduma, njih više od 400 000, ministra, ali ni Vladu, očito ne zabrinjavaju.

> Pročitajte kako je stvarno tekao razgovor Kuščevićevog povjerenstva i GI Narod odlučuje
> Vlada prihvatila izvješće o Kuščevićevom igrokazu od uvida u potpise GI Narod odlučuje

>Ministar Kuščević prevario građane koji su potpisali za referendum GI Narod odlučuje, a evo što sada govori

Izvor: narod.hr

Foto: GI Narod odlučuje (Fotomontaža: Narod.hr)