U ime obitelji

Prvi čovjek MI6 začudio javnost izjavom dok Ukrajinci ginu: ‘LGTB slobode nas najviše razlikuju od Putina’

Prvi čovjek MI6 začudio javnost izjavom dok Ukrajinci ginu: ‘LGTB slobode nas najviše razlikuju od Putina’

Prvi čovjek svjetski poznate britanske obavještajne službe začudio je javnost. U vrijeme agresije Rusije na Ukrajinu, Richard Moore ima potrebu govoriti o LGTB ideologiji. Izjavio je, ni manje ni više, da Putina i Zapad najviše razlikuju slobode u LGTB pravima.

“LGBT prava” su najvažnije “vrijednosti i teško stečene slobode” koje “nas” razlikuju od predsjednika Rusije Vladimira Putina. To je napisao Richard Moore, prvi čovjek britanske obavještajne službe MI6, piše conservativenewsdaily.net

Ovom izjavom poprilično je šokirao britansku, ali i svjetsku javnost. Mnogi komentatori na društvenim mrežama čak izruguju ovakve izjave. One djeluju ideološki i pamfletistički, u vrijeme dok se Ukrajina razara agresijom Rusije.

> Evo što Rusija tvrdi da je do sada osvojila u Ukrajini: Pogodili smo 1114 objekata vojne infrastrukture

> Što točno znači Putinova naredba za pripravnost nuklearnih snaga ruske vojske?

Moore nije precizirao je li upotreba riječi “nas” referenca samo na Veliku Britaniju, Anglosferu ili šire na Zapad.

Svoja razmišljanja iznio je putem Twittera, povezujući svoje riječi s ratom Rusije i Ukrajine.

Moore je napisao: “Uz tragediju i razaranje koji se događaju u Ukrajini, trebamo se prisjetiti vrijednosti i teško stečene slobode koje nas razlikuju od Putina, a ponajviše LGBT+ prava”

Moore je naglasio “skupinu za podršku LGBT+” pokretu unutar britanske obavještajne službe MI6. Sve kako bi ilustrirao svoj naglasak na “LGBT+ pravima” kao onoga što prvo razlikuje “nas od Putina”.

Pod Mooreovim vodstvom, MI6 je nedavno upozorio britansko obavještajno osoblje na “bijele privilegije”, “hijerarhiju” i “rodne predrasude”. 

Prije nekoliko tjedana, The Times je izvijestio da je MI6 nedavno počeo zapošljavati strance kao dio svoje “agende o raznolikosti”.

 Prošle godine, Moore je obećao da će koristiti resurse MI6 za špijuniranje drugih zemalja kako bi provjerio njihovu usklađenost s obećanjima o “klimatskim promjenama”. To je nazvao “zelenim špijuniranjem”,  kako bi se pozabavio onim što je nazvao “klimatskim hitnim stanjem”.