Biden koji tvrdi da je katolik, na Pepelnicu, ponovno podržao najradikalnije zakone o pobačaju i LGBT agendu
4. ožujka 2022.

″Spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah prometnuti″ izgovara svećenik bogoslužeći na blagdan Pepelnice, iscrtavajući pepelom znak križa na čelu vjernika – kojeg je na svom čelu imao i američki predsjednik Joe Biden u srijedu.

Joe Biden, koji tvrdi da je katolik ponovio je svoju potporu za legalizirani pobačaj na zahtjev i radikalan, pro-LGBT zakonu o jednakosti tijekom svog obraćanja o stanju nacije.

Noseći znak križa na čelu Biden je na Čistu srijedu odbio osuditi pobačaj.

Odgovarajući na pitanja novinara na jedan od najsvetijih dana katoličkog kalendara uoči puta u Wisconsin, Biden je upitan zašto je obećao podršku Roeu protiv Wadea tijekom govora o stanju nacije u utorak. Novinaru je odgovorio da s njime ne želi raspravljati o teologiji.

Bidenova potpora za legalizirani pobačaj i radikalan, pro-LGBT zakon

“Ustavno pravo potvrđeno u predmetu Roe protiv Wadea – presedan od pola stoljeća – na udaru je kao nikad prije”, rekao je Biden. “Ako želimo ići naprijed – ne unatrag – moramo zaštititi pristup zdravstvenoj skrbi”, dodao je misleći na pobačaj. “Sačuvajte pravo žene na izbor.”

Vrhovni sud je signalizirao da bi mogao poništiti presedan Roe protiv Wadea u predmetu Dobbs protiv Jackson Women’s Health Organization, koji osporava zakon Mississippija o zabrani pobačaja u 15. tjednu trudnoće. Mississippi je zatražio od sudaca da ukinu odluku iz 1973., koja je navodno pronašla skriveno ustavno pravo na pobačaj dok beba ne postane održiva. Nekoliko država i Washington D.C. trenutačno dopuštaju pobačaj do trenutka rođenja iz bilo kojeg razloga ili pod labavim izuzecima za “zdravlje majke”, kao što je dopušteno Roeom.

Presuda u slučaju Dobbs očekuje se u lipnju. Bidenov govor o stanju nacije uslijedio je dan nakon što je američki Senat velikom većinom propustio usvojiti zakon o pobačaju koji bi nadjačao državne zakone za život i ugradio “pravo” na pobačaj u savezni zakon prije odluke o slučaju Dobbs. Senat je u ponedjeljak odbacio nacrt zakona, nazvan Zakon o zaštiti zdravlja žena (WHPA), glasovanjem 46-48, prenosi lifesitenews.com.

Niti jedan republikanac nije podržao tu mjeru, a jedan demokrat, senator Joe Manchin iz Zapadne Virginije, glasao je protiv. Bijela kuća je u priopćenju od ponedjeljka ocijenila neuspjeh WHPA kao “izuzetno razočaravajuće”.

Zakon bi mogao natjerati Katoličku Crkvu na zapošljavanje homoseksualaca, ređenje žena..

U Teksasu je na snazi ​​zakon o otkucajima srca koji zabranjuje pobačaj nakon oko šest tjedana trudnoće, unatoč Roeu i brojnim pravnim izazovima Bidenove administracije. Vrhovni sud dopustio je da zakon stupi na snagu početkom rujna, što je Biden tada nazvao “napadom bez presedana na ustavna prava žena prema presedanu Roe protiv Wadea”. Pobačaji u Teksasu pali su za oko 60 posto u prvom mjesecu nakon što je zabrana stupila na snagu.

U svom obraćanju o stanju nacije, Biden je obnovio svoju potporu pro-LGBT-u, takozvanom Zakonu o jednakosti, kojim bi se “seksualna orijentacija” i “rodni identitet” zaštitili prema saveznom zakonu. Taj bi čin prisilio vjerske institucije da zapošljavaju homoseksualce i transrodne osobe i mogao bi se koristiti za kažnjavanje Katoličke crkve zbog odbijanja “zaređivanja” žena.

“A za naše LGBTQ+ Amerikance, hajde da konačno stavimo dvostranački Zakon o jednakosti na moj stol”, pozvao je Biden.

Zakon o ravnopravnosti, koji je 2021. godine donio Kongres uglavnom po stranačkoj liniji, dodatno bi kodificirao federalno “pravo” na pobačaj i poništio zaštitu savjesti za zdravstvene djelatnike, rekao je odbor za život katoličkih biskupa SAD-a.

Kao i u prošlosti, Biden je osudio “napad” nedavnih zakona o ‘transrodnim osobama’ koje su usvojili zakonodavci republikanske države.

U prošloj godini, najmanje devet država donijelo je zabranu kako bi spriječilo spolno zbunjene muškarce da se natječu u ženskim sportovima, a dvije su implementirale zakone koji ograničavaju eksperimentalne ‘transrodne’ operacije i lijekove za maloljetnike.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža