Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova: Dr. Vukušić nije diskriminirao kad je rekao ‘transrodna žena nije žena’
15. rujna 2022.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Vesna Ljubičić ispitala je pritužbe, koje je zaprimila od LGBT promicatelja, na sadržaj intervjua dr. Hermana Vukušića u Glasu Istre 6. kolovoza ove godine, te zaključila da nije bilo nikakvih diskriminatornih izjava. Dr. Vukušić i novinarka Helena Mostarkić Gobbo razgovarali su na temu nasilnog transrodnog aktivizma, a pravobraniteljica Ljubičić je zauzela stajalište da izneseni navodi ne predstavljaju diskriminaciju odnosno uznemiravanje nego su iznesene tvrdnje u domeni vrijednosnog suda.

Facebook aktivisti

Epilog je to prijave Facebook grupe Seksizam naš svagdašnji, koja ju je uputila pritužbu pravobraniteljici za ravnopravnost spolova zbog intervjua uglednog psihijatra dr. Hermana Vukušića koji je objavljen 6. kolovoza pod naslovom “Psihijatar Herman Vukušić za Glas Istre otvorio tabu temu: Možeš ti gay osobu pretvoriti u muško ili žensko, ali prirodu ne možeš pobijediti.”

> Hrvatski stručnjaci zabrinuti: Svjetska zdravstvena organizacija uvela novu definiciju pedofilije
> Vukušić, Karačić, Sačić, Čirko i Milanović Litre prekrili plakat koji vrijeđa kršćane i prijavili autore policiji
> Dr. Vukušić upozorava: Zbog utjecaja društvenih mreža i trans aktivističkih grupa više od 500 djece i adolescenata u Hrvatskoj ima dijagnozu rodne disforije

Aktivisti koji stoje iza ove Facebook grupe napisali su u komentaru intervjua: “Homo/transfobna novinarka homo/transfobnog Glas Istre HR ni nakon upozorenja Pravobraniteljice ne prestaju sa serviranjem anti-LGBTIQ sadržaja. Navučeni i neistinito prezentirani sadržaj, ubacivanje pedofilije u isti, sugestije o zaradi stručnjaka za davanje mišljenja vezano uz prilagodbu spola trans osoba, rodni stereotipi, itd… I ovaj članak prijavit ćemo Pravobraniteljici i HND-u, a vas pozivamo da pišete Glasu Istre i bojkotirate medije koji plasiraju homo/bi/transfobni sadržaj.”

Reakcija uglednog psihijatra

“OČITOVANJE PRAVOBRANITELJICE ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA NA MOJ INTERVJU “GLASU ISTRE”
Moj intervju “Glasu Istre” od kolovoza ove godine u kojem sam kritički govorio o rodnoj ideologiji i potencijalnim opasnostima agresivnog trans aktivizma potaknuo je LGBTQ platformu “Seksizam naš svagdašnji” da me lažno optuži za homofobiju i transfobiju i zaprijeti prijavom Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.
Ne budi lijen, ja sam njoj pisao prvi i cijenjena gospođa Višnja Ljubičić je promptno reagirala i u očitovanju koje sam zaprimio ovih dana lijepo, između ostaloga, rekla sljedeće:
“Navodi izneseni u intervjuu ne predstavljaju diskriminaciju odnosno uznemiravanje u smislu Zakona o ravnopravnosti spolova odnosno Zakona o suzbijanju diskriminacije…Tvrdnje iznesene u intervjuu su u u domeni vrijednosnog suda koji NEMA DISKRIMINATORNI UČINAK (moja velika slova?)”
Hvala institucijama na korektnom djelovanju, a sada sam ja na redu da prijavim gospodu/gospođe/njih/one/ono za javnu uvredu…”, objavio je dr. Vukušić u svojoj reakciji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža