Markić odgovorila na ‘histeriziranje’ SDP-ovke oko izvješća o kršenju prava molitelja krunice
5. srpnja 2024.

Udruga „U ime obitelji“ u srijedu 10. srpnja u Hrvatskom saboru predstavit će „Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini“. U ime Kluba zastupnika SDP-a pozivnicu je odbila Ivana Marković. Udrugu je prozvala za obmanjivanje javnosti i ugrožavanje prava žena. Izvršna direktorica udruge U ime obitelji, dr. Željka Markić na X-u se osvrnula na napade SDP-ove zastupnice.

Pravobraniteljica bi kažnjavala molitelje protiv pobačaja pred bolnicama – zatvorom!

Dr. Markić: Izvješće nije ni pročitala, a histerizira po medijima

Objavu dr. Markić prenosimo u cijelosti: „U ime obitelji je dokumentirala kršenja ljudskih i građanskih prava određene skupine u društvu. Izvješće o tome predstavljamo na okruglom stolu u Saboru u srijedu, 10.7. Domaćin nam je Igor Peternel iz DP-a. Ljubazno smo pozvali na Okrugli stol sve saborske kluboveMarković još nije pročitala izvješće. Ali a priori je protiv. I histerizira po medijima – jer smo pozvali i SDP. Izgleda da ju rijetko bilo gdje pozivaju. Pa ne zna pristojno zahvaliti na pozivu – i odbiti ga“.

Marković: ‘Odlučila sam zadržati razinu pristojnosti’

Prenosimo i priopćenje SDP-ove zastupnice Marković: “Poštovani, čast mi je odbiti Vaš poziv na Okrugli stol povodom predstavljanja Izvješća o napadima na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice koje je izradila udruga U ime obitelji. U razmišljanju s kojim događajem bih usporedila dolazak na vaš okrugli stol i slušanje o ugroženosti muškaraca čiji je jedini cilj ugroziti teško stečena i mukotrpno izborena ženska prava, puno toga mi pada na pamet, a pošto se ipak radi o događaju u Hrvatskom saboru, bez obzira na njegovu notornost, odlučila sam zadržati razinu pristojnosti.

Matić i stranačko znakovlje protiv krunice: Predvodi li SDP protukršćansku kampanju?

Marković: ‘Želite uspostaviti diktat nad drugim čovjekom’

Međutim, napisat ću par rečenica što mislim o vašem izvještaju, ali i radu udruge U ime obitelji, kojoj se u samom nazivu krije jedna velika obmana građana, jer ista ne djeluje da zaštiti obitelj, već da ugrozi prava žena i svih onih koji su drugačiji u ime uspostavljanja diktata nad drugim čovjekom – da mu kaže koga smije voljeti, kako da živi ili kako da se drugotna oblači.

Udruga provodi Hod za kriminalizaciju pobačaja i podržava tzv. muškarce skrivene pod nazivom Vitezovi. Pretpostavljam da se moraju kititi takvim nazivom zbog niskog ega i osobne nesigurnosti. Ti Vitezovi kleče na trgovima za to da žene budu čedne jer se sa suvremenom i sposobnom ženom ne mogu nositi pa eto svoju zaštitu traže i na ovakvim okruglim stolovima.

Ima li Ikić Baniček (SDP) veze s financiranjem prosvjednika protiv Hoda za život?

Molitelji instruirani i plaćeni dnevnicom?

Dođe čovjeku baš biti žao tih Vitezova izgubljenih u današnjem svijetu koji padaju na koljena svake prve subote u mjesecu instruirani i plaćeni dnevnicom od strane onih koji žele ograničiti reproduktivna prava žena, ukinuti Konvenciju koja žene štiti od nasilja i koja predstavlja osnovne demokratske vrijednosti pa eto oni i predvode borbu za zaštitu tih jadnih muškaraca.

SDP-ova zastupnica: ‘Nastavit ćemo stajati nasuprot vas na trgovima i ulicama’

Umjesto dolaska na okrugli stol na kojem ćete vjerojatno izražavati žaljenje nad tim jadnim ugroženim muškarcima, udruzi U ime obitelji te Vašoj stranci Domovinski pokret, koja u svom programu jasno poručuje da je žena jedino sposobna za rađanje i čuvanje djece kroz ono ”stimuliranje majčinog odgoja i ostajanja doma”, ovim putem šaljem poruku da smo budne i na oprezu i da ćemo nastaviti stajati nasuprot vas na trgovima, ulicama, a one koje su to u mogućnosti i za govornicom i u svojim javnim nastupima. Mi, žene vam ne dugujemo ništa, ni opravdanja oko svojih odluka, oko svojih prava na odlučivanje o svom tijelu, kako ćemo se oblačiti, koga ćemo voljeti i kako ćemo se realizirati. Do druge subote!“, završila je Marković.

SDP optužuje molitelje krunice za kršenje ljudskih prava prolaznika

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža