Nema tu dijaloga, samo totalitarizam: Kako je hrvatska ljevica opet pokazala pravo lice
5. srpnja 2024.

Udruga U ime obitelji u srijedu 10. srpnja u Hrvatskom saboru predstavit će „Izvješće o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini“. Svim klubovima zastupnika poslana je pozivnica na Okrugli stol. U ime Kluba zastupnika SDP-a pozivnicu je odbila Ivana Marković. Udrugu je prozvala za obmanjivanje javnosti i ugrožavanje prava žena. Iznijela je i niz neistina o moliteljima krunice i udruzi U ime obitelji. Ovo nije prvi put da hrvatska ljevica odbija svaku raspravu o svjetonazorskim temama i pokazuje svoju totalitarističku narav.

Molitelji krunice od samih početaka izvrgnuti su napadima medija i ljevice

Inicijativa „Muževni budite“ krajem 2022. pokrenula je javnu molitvu krunice na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Predvodnik molitve je bratstvo „Vitezovi Bezgrješnog Srca Marijina“. Do kraja 2023. molitva se proširila na deset gradova diljem Hrvatske.

Već od samih početaka započela je agresivna antikatolička medijska kampanja protiv molitelja. Aktivističke udruge i političke stranke ljevice započele su s prosvjedima protiv javne molitve. Moliteljima se nastojalo osporiti pravo na slobodu vjeroispovijesti. Javna molitva je ometana na sve moguće načine, a zabilježeni su i različiti incidenti.

Muška krunica diljem zemlje: Policija u Zagrebu odvela nekoliko prosvjednika

Molitelji krunice napadani su iznošenjem stereotipa i predrasudaneargumentiranim optuživanjima i iznošenjem neistina. Mnoga postupanja prema moliteljima mogu se okarakterizirati i kao kažnjiva djela. Primjerice, iznošenje kleveta, pa do kaznenih djela protivnih odredbama Zakona o suzbijanju diskriminacije. Zabilježena su brojna djela i napadi kojima su prekršene odredbe Kaznenog zakona – javno poticanje na nasilje i mržnju i u manjoj mjeri kazneno djelo zločina iz mržnje radi vjeroispovijesti.

>Markić odgovorila na ‘histeriziranje’ SDP-ovke oko izvješća o kršenju prava molitelja krunice

Muškarci diljem Hrvatske i danas javno mole krunicu, protivnici krunice ih ometaju

SDP-ova zastupnica žestoko napala U ime obitelji i iznijela niz neistina

Na Okrugli stol u Hrvatskom saboru udruga U ime obitelji pozvala je sve klubove zastupnika. Pa tako i Klub zastupnika SDP-a. Marković je ovaj poziv iskoristila kako bi se obrušila na udrugu i molitelje krunice. Pritom je iznijela niz neistina i malicioznih konstrukcija. Također, demonstrirala je i totalitarnu narav svoje stranke koja je najaktivnija u prosvjedima protiv molitelja.

Muška krunica na trgovima diljem zemlje: Prosvjednici ležali u prostoru za molitvu

Svake prve subote u mjesecu u prvom planu je SDP-ov eurozastupnik Predrag Fred Matić. Pored njega, svoje prisustvo u protestima protiv prava molitelja na javno iskazivanje vjere ponosno pokazuje i Forum žena SDP-a. Uz SDP, tu su i članovi civilnih i LGBT udruga koji najčešće skrivaju svoje lice maskama.

Matić i stranačko znakovlje protiv krunice: Predvodi li SDP protukršćansku kampanju?

Marković: ‘U ime obitelji je obmana koja ne štiti obitelj, već ugrožava prava žena’

U napadu na udrugu U ime obitelji, Marković je iznijela stav kako udruga ne štiti obitelj. Riječ je o „obmani“, rekla je SDP-ova zastupnica. Ovdje je iznijela neistinu kako je jedini cilj molitelja „ugroziti teško stečena i mukotrpno izborena ženska prava“. Pritom Marković misli na takozvano „pravo na pobačaj“ koje ne može ni biti pravo jer se kosi s temeljnim ljudskim pravom – onim na život.

Za što zapravo mole molitelji krunice na našim trgovima? Zastupnica Marković mogla je vrlo lako i sama doći do tih informacija, umjesto iznositi neistine i vlastite konstrukcije. Krunica se moli za: domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda. Zatim, za muškarce da budu duhovni autoriteti u svojim obiteljima. Treća nakana odnosi se na život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova. Moli se i za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu. Potom, i za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja. I na kraju, za duše u čistilištu i osobne nakane.

Rijeka: Arijana Lekić-Fridrih ponovo parolama protiv krunice

Hod za kriminalizaciju pobačaja ili za zaštitu života?

Marković se u svojoj izjavi okomila i na Hod za život. Udrugu je napala konstrukcijom kako U ime obitelji želi kriminalizirati pobačaj. Međutim, istina je da se udruga zalaže za zaštitu svakog ljudskog života. Cilj Hoda je probuditi svijest građana da je svaki ljudski život jednako vrijedan, od začeća do prirodne smrti.

Nakon slučaja iz Zaprešića: U ime obitelji traži uvođenje mogućnosti anonimnih poroda

Molitelji dobivaju dnevnice?!

Postavlja se i pitanje otkud zastupnici Marković informacija da su molitelji plaćeni za „klečanje na trgovima“? Napisala je kako su oni „koji padaju na koljena svake prve subote u mjesecu instruirani i plaćeni dnevnicom od strane onih koji žele ograničiti reproduktivna prava žena, ukinuti Konvenciju koja žene štiti od nasilja“.

Naravno, riječ je o neistini. Nadalje, Marković je iznijela i svoje subjektivno viđenje Istanbulske konvencije. U prvom redu, molitelji se ne mole protiv Konvencije. I drugo, ne postoje nikakvi indikatori koji sugeriraju kako je donošenje jedne ideološke konvencije doprinijelo smanjenju nasilja nad ženama.

Suverenisti u saborsku proceduru poslali zahtjev za deratifikaciju Istanbulske

Domovinski pokret je stranka U ime obitelji?

U nizu neistina i izmišljenih narativa ističe se i rečenica o tome kako je Domovinski pokret stranka U ime obitelji. Obraćajući se dr. Željki Markić i udruzi, ovu je stranku Marković okarakterizirala kao „Vašu“. Nadalje, iznijela je i neistinu kako u programu DP-a piše kako je „žena jedino sposobna za rađanje i čuvanje djece“. Nevjerojatna je lakoća kojom ljevica iznosi manipulativne i lažne konstrukcije.

Odvjetnik o presudi po tužbi U ime obitelji: Sud je utvrdio da je Index diskriminirao katolike

‘Do druge subote!’ iskaz je totalitarnog pristupa i nemogućnosti dijaloga

Na kraju, Marković je u ime ljevice u Hrvatskoj demonstrirala koliko je ova politička opcija zatvorena za dijalog. Drugo mišljenje i pravo na iskazivanje istog u ovom slučaju ne postoji.

Marković je poručila sljedeće: “Ovim putem šaljem poruku da smo budne i na oprezu i da ćemo nastaviti stajati nasuprot vas na trgovima, ulicama, a one koje su to u mogućnosti i za govornicom i u svojim javnim nastupima. Mi, žene vam ne dugujemo ništa, ni opravdanja oko svojih odluka, oko svojih prava na odlučivanje o svom tijelu, kako ćemo se oblačiti, koga ćemo voljeti i kako ćemo se realizirati. Do druge subote!“, zaključila je Marković.

Petir: Zakonska je obveza pučke pravobraniteljice pratiti zaštitu prava na vjeroispovijest, ali se to ne događa

Ljevica je već u slučaju ‘transrodnosti’ pokazala kako ne podnosi drugačije stavove

Ovo nije prvi put kako je ljevica pokazala da ne želi dijalog sa suprotnom stranom. U veljači prošle godine u Hrvatskom saboru održana je zajednička tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbora za obitelj, mlade i sport na temu: „Porast broja transrodne djece i mladih ljudi u Republici Hrvatskoj: Mogući uzroci i kliničke posljedice“.

SDP, Možemo i ostali istomišljenici napustili su dvoranu ne želeći uopće raspravljati o ovoj temi. Posebno ih je uznemirilo samo prisustvo dr. Željke Markić. I u ovom slučaju, tobože braneći ljudska prava i slobode, ljevica, u ovom slučaju SDP, želi ograničavati tuđa prava i slobode. Pravo na slobodu vjeroispovijesti jedno je od tih temeljnih ljudskih prava.

Ljevica napustila sjednicu o transrodnoj djeci; otkriven pritisak aktivista na stručnjake i institucije

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža