Homoseksulana ‘trojka’ ima dvoje djece – sva trojica legalno registrirani kao očevi
6. ožujka 2021.

Tri homoseksualna muškarca iz Kalifornije, koji su međusobno u vezi, a koji imaju dvoje djece te su sva trojica legalno registrirana kao njihovi očevi, sada progovaraju o svom “obiteljskom životu” u knjizi koja je nedavno izdana.

“‘Trojka’ kojoj je dozvoljeno da se imenuju trojicom očeva na rodnim listovima svoje djece, govori o svojoj jedinstvenoj obitelji.” – sa simpatijama piše 7news.com.au.

Trio se pridružio The Morning Showu iz svog doma u SAD-u kako bi razgovarali o bitci i njihovom obiteljskom životu, što je detaljno opisano u novoj knjizi Tri oca i beba: Pustolovine u modernom roditeljstvu, navodi se.

Djeca rođena od donirane jajne stanice i surogat-majke

“Doktor Ian Jenkins (45) i njegovi partneri Alan Mayfield i Jeremy Allen Hodges iz San Diega ušli su u pravnu povijest 2017. godine kada se sudac složio da ih sve stavi na rodni list kćeri Piper, koja sada ima 3 godine, otvarajući put drugim poliamornim obiteljima da steknu veće pravno priznanje u SAD-u.

Sada imaju i 14-mjesečnog sina Parkera. Djeca su polubrat i sestra rođeni pomoću donirane jajne stanice i surogat-majke.” – pisao je Daily Mail u prosincu 2020. najavljujući izlazak knjige koju je napisao Ian.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su tijekom kampanje za referendum o braku organizatori javno upozoravali na činjenicu da se oduzimanjem ekskluzivnosti braku između muškarca i žene otvara put i za poligamni “brak” i za ovakve “trojke”. Hrvatska javnost prepoznala je takvu opasnost te su prikupljeni potpisi za referendum, a zatim je na referendumu većina odlučila ustavom zaštititi brak kao zajednicu muškarca i žene.

Promicanje i zaštita braka kao zajednice jednog muškarca i jedne žene svakako je u javnom i društvenom interesu jer se njime zaštićuju djeca. Optimalno obiteljsko okruženje za djecu je stabilna zajednica između muškarca i žene. S predumišljajem oduzimati djeci majku ili oca nikako nije u interesu djeteta te je potrebno spriječiti da djeca postanu žrtve ovakvih nevjerojatnih eksperimenata.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža