Građani u šoku: Pornografski plakati homoseksualnog i heteroseksualnog spolnog odnosa uz Kamenita vrata i crkvu Svete Katarine
27. rujna 2019.

Plakati ‘Moje tijelo moj izbor’ na kojima je prikazan čin heteroseksualnog i homoseksualnog spolnog odnosa nalijepljeni su diljem zagrebačkog Gornjeg grada.

Jedan od plakata nalijepljen je na zgradu kraj Kamenitih vrata, dok je drugi nalijepljen na Crkvu sv. Katarine. Autori plakata nisu se potpisali.

“Je, bio je zalijepljen jedan sa sjeverne strane. Čim sam vidjela, skinula sam to ruglo. Ne znam tko ga je stavio, nema ni potpis, samo se kukavice ne potpisuju”, izjavila je gospođa koja pomaže u crkvi Sv. Katarine.

Velečasni Vladimir Magić za Dnevnik.hr kazao je da ne želi komentirati plakate te da ne zna tko ih je postavio. Kratko je rekao da je već i prije bilo svakakvih poruka na Gornjem gradu.

“Doduše, nikad baš ovakvih. Što da vam kažem, nigdje nije mjesto za takvo što, a pogotovo nije ovdje”, rekao je Magić.

U odnosima s javnošću Zagrebačke nadbiskupije kažu da plakate nisu primijetili pa ih ne žele ni komentirati.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr

Foto: Suradnik13, commons.wikimedia.org

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža