(FOTO, VIDEO) GI Narod odlučuje traži smjenu premijera Plenkovića i ministra Kuščevića
8. srpnja 2019.

“Građanska inicijativa Narod odlučuje traži od saborskih zastupnika smjenu premijera Plenkovića i ministra Kuščevića”, rekao je Luka Mlinarić, koordinator GI Narod odlučuje na konferenciji za novinare ispred Hrvatskog sabora u ponedjeljak.

Mlinarić je podsjetio da je ministar Kuščević, po nalogu premijera Plenkovića, “zloupotrebljavao svoj položaj kako bi narodu ukrao referendum za promjenu izbornog sustava proizvoljno odbacivši više od 30.000 valjanih potpisa građana kako se referendum ne bi raspisao”.

“Kako netko tko nije sposoban izbrojati vlastite nekretnine može biti sposoban brojati potpise za referendum? Ako je razlog za smjenu Kuščevića taj što je kao načelnik male općine namještao prenamjenu zemljišta iz negrađevinskog u građevinsko, koliko je više razlog za smjenu i ponovnu provjeru potpisa to što je kao ministar za Plenkovića namjestio brojanje potpisa i uskratio ustavno pravo građana za raspisivanjem referenduma”, rekao je Mlinarić.

“Apeliramo na saborske zastupnike i Ustavni sud da se potpisi ponovno prebroje i da se raspiše referendum, a odgovorni za malverzacije – Plenković i Kuščević, da se kazne”, rekla je Natalija Kanački, članica Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje. 

Kanački smatra da izmjenu prostornih planova i ostalo što se ministru Kuščeviću stavlja na teret, on pokušava opravdati laganjem o izuzeću kod prenamjene prostornog plana, što je način na koji manipulira i vara javnost kao što je radio i kod referenduma za promjenu izbornog sustava.

“Birači su već kaznili Plenkovića jer im je ukrao referendum – Plenković je izgubio na europskim izborima i nije se uspio dokopati europske fotelje stoga očekujemo i od saborskih zastupnika da zbog krađe referenduma također kazne premijera Plenkovića i smjene ga zajedno s njegovim ministrom, a povuku zaključak o neraspisivanju referenduma koji su donijeli na temelju njihovih malverzacija i da se ponovno prebroje potpisi”, rekla je Kanački.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža