Zorka Pivac, majka osmero djece: Svaki novi život našoj obitelji je pomogao
20. svibnja 2024.

Ove godine na Hodu za život u Zagrebu svjedočila je Zorka Pivac, mlada majka osmero djece koja nije krila svoju radost koju je pronašla u otvorenosti životu, ali ni križ i trenutke poteškoća koje je sposobna nositi samo uz Božju pomoć.

Svjedočanstvo Zorke Pivac prenosimo u cijelosti:

– Moje ime je Zorka Pivac. Moj muž Ivica i ja imamo osmero žive djece. Nešto bih vam progovorila o tome što za mene znači rođenje novog života. Da ste me prije 17 godina, kada smo se vjenčali, pitali koliko ćemo djece imati, rekla bih vam – nemam pojma, možda troje najviše. Nikada mi nije padalo na pamet imati više od troje djece, jer u mojim Grubinama (pokraj Imotskog), u kojima sam odrasla, većina obitelji imala je troje djece.

Svaki novi život donio je bogatstvo

Nas dvoje nismo nikada planirali niti razgovarali o tome koliko ćemo imati djece, kod Ivice ih je troje, kod mene u obitelji troje pa se valjda podrazumijevalo da ćemo i mi imati troje. No, kada je krenulo, odmah se vidjelo da neće to biti baš tako kako smo mi zamislili i hvala Bogu da nije bilo po našem. Svaki novi život u našoj obitelji je sa sobom donio i donosi svaki dan veliko bogatstvo doživljaja i emocija, radosnih lijepih, ali i tužnih trenutaka. Donosi razne situacije, probleme koji nas izgrađuju kao osobe, koji nas potiču da svaki dan promišljamo o tome kako živimo i koje je vrijednosti važno prenijeti na sljedeće generacije.

Svaki novi život u našoj obitelji nam je pomogao da prihvaćamo i poštujemo različite karaktere, osobine, mane i slabosti jedni drugih. Kao i svi drugi roditelji, ponosni smo i sretni da nam je dano pomagati, odgajati i usmjeravati male, mlade ljude prema njihovoj budućnosti i ulogama koje će danas sutra imati u društvu. Kada gledamo svoju djecu, vidimo potpuno različite ljude.

>Jasmina Boras zahvaljuje na daru života: Nismo prihvatili da Ante neće preživjeti

Otvorite se za nove živote, jer svaki novi život je pravo čudo!

Svatko od njih ima svoje želje, potrebe, poglede, pitanja, promišljanja i svakome od njih je potrebno prilaziti na različite načine. Što nije uvijek lako i jednostavno, ali sav taj trud, napor, usponi i padovi, neprospavane noći su ulaganje u izgradnju jednog života, u izgradnju čovjeka, a u našem slučaju osmero ljudi. Tako da mi kao roditelji zaista imamo jedan jako odgovoran i ozbiljan posao.

Ne mogu ne spomenuti, naše dvoje djece koji su umrli jedan u devetom, drugi u desetom tjednu trudnoće. Iako su umrli kao jako male bebe, tuga zbog gubitka i spontanih pobačaja je velika. Te bebe nosim u srcu, one imaju svoja imena i svu moju ljubav, jer su ona također naša djeca. Ona su živjela od začeća i bili su tu, nosila sam ih kao i ove koje sam rodila žive.

Drage mame, dragi roditelji, molim vas čuvajte i svoju i tuđu djecu! Čuvajte njihove male živote, ljubite ih i volite usprkos svakoj oluji! Otvorite se za nove živote, jer svaki novi život je pravo čudo i to čudo zaslužuje biti viđeno, zaslužuje rasti i razvijati se i biti dio našega društva!, poručila je Zorka Pivac.

>Svjedočanstvo majke Ivane koja unatoč pritiscima nije napravila pobačaj, rodila je Roka i nije požalila

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža