Alberta Vrdoljak iz Udruge Betlehem: Među vama su hodale žene koje su tjerali na pobačaj
20. svibnja 2024.

Na Hodu za život u Zagrebu, u subotu je svjedočila i Alberta Vrdoljakpredsjednica Udruge Betlehem Zagreb. Vrdoljak je naglasila važnost Hoda za život za kojega kaže da nije uzaludan, već djelotvoran. Udruga Betlehem brine se o ženama kojima je potrebna pomoć, koje su žrtve nasilja i koje su zbog različitih razloga nukane da počine pobačaj.

Svjedočanstvo Alberte Vrdoljak prenosimo u cijelosti:

– Moje ime je Alberta i predsjednica sam Udruge Betlehem Zagreb. Ove žene i djecu koje vidite oko mene su naše majke i djeca na smještaju u Udruzi. Želimo Vam se zahvaliti što ste danas ustali i izašli na ulice da pokažete da je život dragocjen i da se za njega vrijedi boriti. Mi kao Udruga smo onaj drugi korak, djelotvoran, mi smo ti koji majkama koje odaberu život pomažemo materijalno, duhovno, psihološki i na svaki drugi način.

>Zorka Pivac, majka osmero djece: Svaki novi život našoj obitelji je pomogao

Želimo reći da je svaka majka koja se ohrabri i rodi svoje dijete unatoč neprilikama u kojim se u tim trenutcima nalazi dobrodošla u Udrugu. Mi smo oni koji nisu tu samo u trenutcima trudnoće i rođenja djece, već i kasnije u školovanju i životu majki i djece. Osobito smo osjetljivi na žrtve obiteljskog nasilja kao oni koji pružaju sigurno mjesto obiteljsko ozračja ženama i djeci kojima najprije želimo dati ljubav i dom.

Danas je među vama hodala i žena koja je seksualno zlostavljana od strane svoga oca, maloljetnica koja je bila žrtva trgovanja ljudima. Među vama su hodale majke koje su roditelji, partneri i obitelj tjerali na pobačaj. Među vama je hodala i djevojka koju su u 21. stoljeću doktori zajedno sa obitelji prisiljavali na pobačaj tako što su joj oduzeli slobodu i zatvorili je u sobu unatoč njezinoj punoljetnosti. I zato znajte da ovaj izlazak na ulicu i svjedočanstvo zaštite života nikad nije uzaludan već djelotvoran, poručila je Alberta Vrdoljak.

Majke iz udruge Betlehem odgovorile Severini: Pobačaj ostavlja velike posljedice na mentalno zdravlje

Majke iz udruge Betlehem nedavno su odgovorile Severini, koja je pozivala na potpisivanje inicijative za ”siguran i dostupan pobačaj u EU”, da pobačaj na mentalno zdravlje žene ostavlja duboke posljedice.

>Jasmina Boras zahvaljuje na daru života: Nismo prihvatili da Ante neće preživjeti

”Znate li da u Hrvatskoj skoro svakom drugom ginekologu žele oduzeti pravo na priziv savjesti koje mu je Ustavom zagarantirano, da država ne osigurava adekvatno informiranje žena u vezi pobačajem što može uzrokovati velike posljedice na mentalno zdravlje. Znate li da će svaka treća žena koja se odluči na namjerni pobačaj razviti neki oblik anksioznog poremećaja”, rekla je Iva Sladić, psihologinja u stručnom timu Udruge.

”Znaš li da su majke Christiana Ronalda, Justina Biebera i Beethovena isto razmišljala o pobačaju”, podsjetila je mama Ivana, korisnica Udruge.

>Majke iz udruge Betlehem odgovorile Severini: Pobačaj ostavlja velike posljedice na mentalno zdravlje

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža