Doktor Berecki tvrdi da on ‘ne hoda za život’, evo što mu je odgovorila prof. Blagojević
19. svibnja 2024.

Igor Berecki, pedijatar iz Osijeka, izrazio je svoje neslaganje s Hodom za život, a to je potvrdio na svom Facebook profilu rekavši kako ”on ne hoda za život”.

”Ne hodam za život. Dežuran sam na dječjoj intenzivnoj: Kada zatreba, ovdje se za život – trči. Sve drugo je isprazno laprdanje”, napisao je Berecki.

Bereckom je odgovorila koordinatorica Hoda za život u Osijeku, prof. Lidija Blagojević, skrećući mu pažnju na njegovog kolegu koji osim što trči i hoda za život jer, kako tvrdi, ”jedno ne isključuje drugo”. Uz stav koji dijeli prof. Blagojević stali su i brojni građani koji su to potvrdili komentarima na društvenim mrežama, od kojih smo neke izdvojili.

Blagojević: ”I vaš kolega pedijatar, dr. Martinović koji je ove godine imao priliku posvjedočiti na hodu za život u Osijeku, on također hoda i trči za život”

”Svaka čast vama doktore, kao liječniku i kao ocu, imala sam vas prilike upoznati. Svi se mi u svom poslu i u privatnom životu trudimo hodati i trčati za život. I vaš kolega pedijatar, dr. Martinović koji je ove godine imao priliku posvjedočiti na hodu za život u Osijeku, on također hoda i trči za život. Jedno ne isključuje drugo. I Jasmina Boras, matematičarka kao i ja, majka dječaka Ante, dječaka sa staklenim kostima, za kojeg su joj liječnici predlagali da ga rodi prirodnim putem, predviđajući da će mu se u porodu polomiti rebra pa će umrijeti. Jasmina ih nije poslušala, došla je u Osijek, rodila Antu carskim. Ante je danas učenik 1.razreda osnovne škole Cvjetno.

I, da, hodao je za život, zapravo se vozio u svojim malim invalidskim kolicima. I nagovorio svoju mamu da svjedoči na hodu za život. Život je čudesan. I predivan. Od začeća do prirodne smrti. Možda dogodine ne budete dežurni kad bude hod za život. Dođite, pozivam vas kao koordinatorica osječkoga hoda. Hodat ćemo zajedno. I za priziv savjesti vaših kolega. I za mogućnost anonimnog poroda. I za prihvatilište za bebe koje mame možda žele na taj način zbrinuti. I za bolje uvjete za roditelje. I za veća radna prava trudnica i majki. Za puno toga mi hodamo. Za život”, napisala je prof. Blagojević.

Što građani misle o izjavi pedijatra Igora Bereckog rekli su preko komentara

”Doktor pobrkao lončiće. Doktore moj dragi, da se život ne štiti od začeća, ti bi danas bio bez posla. I jedno i drugo je bitno. To dijete je isto ljudsko biće od začeća, pa do tvoje ordinacije, nije neko drugo. Nije dijete dijete tek kad dođe kod tebe na odjel, a prije toga ne postoji ili nije ljudsko biće dok ne dođe kod tebe u ordinaciju”, napisao je jedan od komentatora.

Drugi komentator je pak napisao: ”Čudan neki pedijatar koji se, doduše neizravno, ali zalaže za ubijanje nerođene djece. Kako to ide s Hipokratovom zakletvom? Nikako.”

Ostale komentare pročitajte u nastavku:

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža