Željka Markić: Hrvatska ima Perišiće i Kaliniće na svim područjima – trebamo sposobne umjesto podobnih
23. lipnja 2016.

“Hrvatska ima Perišiće i Kaliniće u svim područjima – trebamo sposobne, umjesto podobnih”, objavila je na Facebooku Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

Njezin status donosimo u cijelosti:

” Ovakvu razinu odličnosti kakvu pokazuju Vatreni Hrvatska može imati na svim područjima. Imamo puno sposobnih, marljivih, pametnih i poštenih ljudi, koji žive u Hrvatskoj i izvan nje, koji žele doprinositi našoj Domovinii za koju su toliki branitelji dali svoje živote.

Ovi naši, požrtvovni dečki jučer su u ratnim uvjetima, pod nevjerojatnim pritiskom navijačkog terorizma, pobjedili Španjolsku zato što su odabrani na temelju sposobnosti, a ne podobnosti.

Hrvatskoj treba izborni sustav koji omogućuje da nas u Saboru predstavljaju sposobni, a ne podobni. Hrvatskoj treba Državno odvjetništvo kojem ne treba 6 godina da otkrije tko je i kako krao na dvostrukom farbanju tunela ili novih 6 godina da ustanove kako je SDP-ov Jakovina prisvajao novac od EU fondova ili dobivao proviziju za pogodovanje jednoj od 3 hrvatske šećerane.

Korupcija i politička podobnost kao kriterij dobivanja pozicija glavne su kočnica gospodarskog i svakog drugog oporavka Hrvatske. Zamilslite da su Perišić, Kalinić, Ćorluka odabrani po kriterijima podobnosti, a ne sposobnosti. Bismo li danas bili ovako sretni i ponosni?

Na svima nama je da tražimo ono što je naše pravo – da sposobni, marljivi, pošteni, oni koji vole Hrvatsku i žele joj doprinositi – Perišići i Kalinići u znanosti, gospodarstvu, kulturi, politici – za to i dobiju priliku. Da oni koji znaju i mogu zamijene one koji ne znaju i ne mogu, a na vlasti i pozicijama odlučivanja ih drži političko-medijska hobotnica.

Oni će, baš kao i naši Vatreni, ako im damo priliku i mogućnost djelovanja – pokazali što znaju i kako vole svoj narod i zemlju! Na ponos i sreću svih nas.”

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža