snimak zaslona
Voditeljica ‘američkog CESI-ja’ promijenila stajalište o uporabi javnih zahoda nakon traume koju su doživjele njezine kćeri
21. lipnja 2016.

Maya Dillard Smith, privremena direktorica Georgijskog odijela ACLU-a (American Civil Liberties Union), podnijela je ostavku radi ACLU-ovog stajališta o tome kome je dopušteno koristiti javne zahode. Ostavku je podnijela nakon što su njezine dvije kćeri ostale traumatizirane susrevši muškarce u ženskom zahodu. Dillard Smith je objasnila:

“Podijelila sam svoje osobno iskustvo o tome kako sam odvela svoje kćeri osnovnoškolske dobi u ženski zahod, kada su ubrzo nakon toga ušla tri mlade transrodne osobe, više od 180 centimatara, s dubokim glasovima. Moja djeca su bila vidljivo prestrašena, zabrinuta za svoju sigurnost i počela mi postavljati mnoga pitanja na koja ja, kao i veliki broj roditelja, nisam znala odgovoriti.”

ACLU je američka organizacija osnovana 1920-ih koja se uključuje u različite parnice kako bi zagovarala prava pojedinaca, zalažući se za radikalnu viziju individualnih sloboda, koja uključuje redefiniciju braka, LGBT posvajanje, rodnu ideologiju, pobačaj, te umanjivanje prava vjernika, itd.

Dillard Smith se požalila da je ACLU postala “organizacija sa posebnim interesom koja ne promiče sva, već samo određena progresivna prava” i da “hijerarhija prava” koje ACLU odluči braniti ili ignorirati ovisi o tome “tko financira lobirajuće aktivnosti organizacije.” Cilj ACLU-a — kao i onaj LGBT pokreta — je nametnuti radikalnu agendu, a ne uravnotežiti prava i pronaći razumne pogodnosti.

Jedan transrodni aktivist, biološki muškarac, koji se predstavlja imenom Cheryl Courtney-Evans, komentirao je na svojem blogu ostavku Dillard Smith i njezin razgovor s kćerima nazvavši je “lijenom,” “neobrazovanom,” i “k**om” , koja mora “sjesti i začepiti j***** gubicu”.

U stvarnosti, Dillard Smith je vrlo visoko obrazovana. Diplomirala je ekonomiju na Berkeleyu i magistrirala na Harvardu. Ona je također liberalni demokrat. Sve dok nije dala ostavku, bila je jedna od najmlađih ACLU direktora u zemlji i jedna od samo tri Afroamerikanaca zaposlenih od ACLU-a u toj ulozi.

Obamina administracija izdala je u svibnju “smjernice” za sve javne škole prema kojima trebaju omogućiti članovima jednog biološkog spola da koriste tuševe, svlačionice i zahode – i ostanu u istim sobama tijekom izleta – kao članovi suprotnog spola, ako se tako osjećaju, ili će izgubiti savezno financiranje.

Na saborskom Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Odboru za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora održana je 9. lipnja rasprava o olakšavanju procedure promjene spola u osobnim dokumentima (rodnom listu, osobnoj iskaznici, putovnici, domovnici i vozačkoj dozvoli). Olakšavanje te procedure omogućilo bi bilo kojem muškarcu koji se osjeća kao žena da uđe u ženski WC ili svlačionicu, i obratno, kao što se to dogodilo i kćerima Dillard Smith. Tada bi biološki muškarac imao zakonsko pravo ući u žensku svlačionicu, tuš, zahod jer bi ga zakon tretirao kao ženu…

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža