U ime obitelji

‘Zamislite da je bio gay pride i netko pokušao zaustaviti povorku, kakvi natpisi bi bili’

‘Zamislite da je bio gay pride i netko pokušao zaustaviti povorku, kakvi natpisi bi bili’

Ivana Brkljačić jedna je od 15.000 sudionika koji su prošlu subotu proveli u povorci Hod za život. Poznata sportašica na Facebooku se osvrnula na događaje o kojima su se mediji najviše raspričali povodom ovog događaja, tj. kad je grupica protivnika Hoda za život napala povorku i kad je jedna djevojka stala ispred kolone, nakon čega je u medijima i po društvenim mrežama prozvana “junakinjom”.

“Ponosna sam što sam danas bila dio povorke Hod Za Život! U medijima pak glavna vijest o incidentu s nekom navodno poznatom glazbenicom (bdw danas su tek odlučili proglasiti je priznatom). Zamislite situaciju da je bio gay pride i nečiji pokušaj zaustavljanja povorke! Kakvi natpisi bi bili? Jel bi to bila junakinja ili primitivka?
Ali ne mogu ovako lijepu i pozitivnu priču zatrovati, danas je za Hrvatsku i život hodalo preko 15.000 ljudi!!!!”

Hod za ŽIvot, Narod.hr

Hod za ŽIvot, Narod.hr

Hod za ŽIvot, Narod.hr

Inače, Ivana Brkljačić je poznata atletičarka i hrvatska prvakinja u bacanju kladiva. 2007. godine je osvojila državnu nagradu za šport “Franjo Buar”, a hrvatski rekord, od 75.08 metara, postigla je na atletskom mitingu u Varšavi 2007. godine.

Ova mlada Ličanka, koje je mnoge osvojila svojom otvorenošću i jasnim pokazivanjem stavova, nastupala je na brojnim svjetskim i europskim prvenstvima na kojima je mnogo puta osvojila brojne medalje i priznanja, s tim da je predstavljala Hrvatsku tri puta na Olimpijskim igrama prije nego je 2010. godine službeno završila profesionalnu karijeru.