U ime obitelji

(VIDEO) Pogledajte snimke napada na povorku Hoda za život

Prve sekunde snimke priloga Al Jazeere jasno pokazuju agresivnost protivnika Hoda za život. Naime, Al Jazeera je uz nekoliko netočnosti navela da se u koloni Hoda za život okupilo tek 1000 ljudi, iako su procjene jasno pokazale da ih je 15.000. Također, u prilogu su istaknuli brojku da se na pobačaj u Hrvatskoj prošle godine odlučilo 9.000 žena, dok je točna brojka 3.000.

Međutim, također prve sekunde priloga pokazuje svu netrepeljivost protivnika Hoda za život – upravo u samom početku priloga jasno se vide napadi i udarci jednog protivnika na volontere Hoda za život.

U svom priopćenju iz građanske inicijative “Hod za život” jasno su istaknuli kako smatraju nedopustivim pokušaje nekih medija da se ovakvi agresivni ispadi i maltretiranje tisuća građana koji su morali stajati i čekati u povorci – proglašava prihvatljivim ponašanjem.

“Kultura neslaganja je temelj demokracije. Neodgovornim opravdavanjem nekulture dio medija aktivno šteti demokraciji u Hrvatskoj”, zaključili su. Više pročitajte OVDJE.