U ime obitelji

Washington Post objavio članak o ‘transrodnoj sportašici’, čitatelji poslali jasnu poruku

Washington Post objavio članak o ‘transrodnoj sportašici’, čitatelji poslali jasnu poruku

Washington Post je konačno spomenuo skandal oko spola i plivanja u Ivy League, a reakcije čitatelja su zanimljive.

Plivač Lia Thomas ne bi smio sudjelovati u ženskim plivačkim utrkama, čak i ako misli da je žena, piše Breitbart.

Člankom autora Ricka Maesea od 10. siječnja pokušali su naći podršku među ‘transrodnim vršnjacima’ i čitateljicama:

“Otkako je oborila dva školska rekorda i pokazala sjajne rezultate, Thomas je privukla pozornost cijele plivačke zajednice i desničarskih medija – Fox News, Newsweek, Daily Mail i ESPN. Teniske ikone Martina Navratilova i Chris Evert javno su rekli kako se Thomas ne bi smio natjecati se u ženskom plivanju, kao i olimpijka Erika Brown, koja je prošlog mjeseca rekla da je “vrijeme da se počne zalagati za ženski sport”.

(…)

Nancy Hogshead-Makar, izvršna direktorica Champion Women, organizacije za zagovaranje sporta za žene, rekla je da zabrinutost oko Thomasovog mjesta u ženskom timu nije ukorijenjena u transfobiji ili diskriminaciji. Problemi su u pravilniku koji Thomasu dopušta da se natječe u ženskim sportovima, kao i sportskim dužnosnicima koji zbog Thomasa stavljaju ostale natjecateljice u nepovoljan položaj.”

“Ova tema je vrlo neugodna za ljude. Oni to ne shvaćaju, pa su krenuli krivim putem”, rekla je Hogshead-Makar, koja je osvojila četiri plivačke medalje na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine.

“Uništiti žensku kategoriju jednostavno nije rješenje. To čini žensku kategoriju besmislenom”, dodaje.

> Sutkinja podnijela ostavku zbog ‘transrodne osobe’: ‘To je muško tijelo koje pliva protiv ženskog’

> Državno natjecanje američkih sveučilišta u plivanju: Muškarac koji se predstavlja kao žena pobijedio u ženskoj konkurenciji

Komentatori protiv ‘transrodnosti’ u sportu

Većina komentara na Twitteru, koji se odnose na ovaj članak, je protiv tvrdnje da muškarcima koji tvrde da se osjećaju kao žena treba dopustiti sudjelovanje u ženskim sportovima.

Članak Washington Posta objavljen je nekoliko dana nakon što je i strateški vodič transrodnih aktivista priznao da mnoge ankete pokazuju da je javnost već odbacila transrodnu ideologiju.

Izvor: narod.hr