U ime obitelji

Tražimo stroži Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima!

Tražimo stroži Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima!

Udruga U ime obitelji objavila je peticiju na platformi Potpisi.me, kojom poziva građane da zatraže od saborskih zastupnika “da hitno izglasaju pooštreni Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kako bi se ubuduće učinkovito kažnjavalo manjinu – huligane, spriječilo nanošenje štete hrvatskom sportu i Hrvatskoj i omogućilo da možemo sa svojim obiteljima uživati u nogometu i svakom drugom sportu!”

Peticiju možete pročitati i potpisati ovdje.

Poziv na potpisivanje peticije donosimo u cijelosti:

“Strahovi o mogućim neredima i prekidu utakmice Hrvatska – Češka, pokazali su se opravdanima. Zbog napada na hrvatsku reprezentaciju, Hrvatski nogometni savez očekuje nova drastična kazna: Na žalost, čak nam prijeti i izbacivanje s Europskog prvenstva.

Na tribinama stadiona Geoffroy Guichardu bilo je oko 12.000 hrvatskih navijača. Tijekom osamdeset minuta vidjeli smo transparente iz svih dijelova svijeta i Hrvatske. Hrvatski navijači, od prvog trenutka Europskog prvenstva, slali su u svijet pozitivnu i istinitu sliku Hrvata i Hrvatske, a onda su huligani, provokatori, teroristi, kako god ih želite nazvati – zbog osobnih obračuna napali hrvatsku reprezentaciju, a time i Hrvatsku i sve nas.

Zbog svega navedenog, jasno je da se u Hrvatskoj moraju poduzeti koraci protiv huligana ili plaćenih izazivača nereda koji nanose ogromnu štetu hrvatskom nogometu, Hrvatskom nogometnom savezu, navijačima i svima nama koji želimo i podupiremo uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije kao i svake druge hrvatske ekipe. Ne želimo da ikad više male skupine divljaka teroriziraju cijeli hrvatski narod!

Pozivamo Vas da potpišete ovu peticiju i zatražite od saborskih zastupnika da hitno izglasaju pooštreni Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kako bi se ubuduće učinkovito kažnjavalo manjinu – huligane, spriječilo nanošenje štete hrvatskom sportu i Hrvatskoj i omogućilo da možemo sa svojim obiteljima uživati u nogometu i svakom drugom sportu!”