U ime obitelji

(VIDEO) Žena koju je odgojio lezbijski par: Istospolno roditeljstvo uskraćuje djetetu majku ili oca

(VIDEO) Žena koju je odgojio lezbijski par: Istospolno roditeljstvo uskraćuje djetetu majku ili oca

Heather Barwick je žena koju su odgojile dvije lezbijke. Nekada je bila zagovornica tzv. “gay braka” koja je s vremenom postala aktivistkinja za dječja prava. Supruga je i majka četvero djece.

U njenom pismu Vrhovnom sudu SAD-a koje je pročitano prilikom usmenog saslušavanja argumenata o tome treba li istospolni „brak“ biti ustavno pravo, Barwick je objasnila zašto je brak između muškarca i žene najbolje okruženje za odrastanje djece.

> Pismo Heather Barwick: Draga gay zajednico, vaša djeca pate 

Poslušajte njezinu priču u kojoj izražava zašto podržava brak između jednog muškarca i jedne žene:

„Postojala je jedna potreba koju mi majke nisu mogle ispuniti, bez obzira na to koliko su me voljele – potrebu za ocem“, rekla je Barwick.

„Dok sam odrastala, pa čak i u svojim 20-ima, podržavala sam i zagovarala istospolne brakove. Tek sam s vremenom i odmakom od svog djetinjstva mogla razmisliti o svom iskustvu i prepoznati dugoročne posljedice koje je istospolno roditeljstvo imalo na mene. I tek sada, dok svakodnevno gledam svoju djecu kako vole svog oca i kako on njih voli, mogu vidjeti ljepotu i mudrost u tradicionalnom braku i roditeljstvu,“ rekla je Barwick.

„Dvije brižne mame ili dva brižna tate nikada ne mogu zamijeniti izgubljenog roditelja. Prihvaćanje i promicanje istospolnog roditeljstva jamči da će dijete biti uskraćeno za majku ili oca“, zaključila je Barwick.

Izvor: narod.hr