Razotkriveno: Stari Papin intervju izrezali, izvukli iz konteksta i prikazali kao novi stav o homoseksualnosti
23. listopada 2020.

Samo 24 sata nakon što su svjetske agencije, ali i domaći mediji prenijeli izjave iz nedavno objavljenog dokumentarnog filma redatelja Evgenyja Afineevskyja „Francesco”, o životu i službi pape Franje, sugerirajući kako je papa Franjo svojim primjedbama promijenio katoličko učenje, razotkriveno je kako su stari Papin intervju izrezali, izvukli iz konteksta i prikazali kao novi stav o homoseksualnosti.

Svjetske su agencije tako prvu papinu izjavu o pravu homoseksualaca da ostanu, budu u svojoj obitelji pogrešno prevele sa španjolskog – te je interpretirale kao odobravanje udomljavanja i posvajanja djece od strane homoseksualnih parova, a druga papina izjava – o civilnom partnerstvu – nikad nije niti objavljena u originalnom razgovoru s meskičkom novinarkom – jer ju je sam papa u procesu autorizacije – maknuo. U međuvremenu se pokazalo da je režiser filma o papi homoseksualac, LGBT aktivist – te da je objava o tome kako se “sprijateljio” s papom netočan, kao i dojam koji su Reuters i AP stvarali da je papa Franjo – njemu dao intervju. Afineevsky je zatražio i dobio pristup Vatikanskim arhivima za pripremu svog filma i od tamo je izvukao papinu izjavu od prije 1,5 godinu o civilnom partnerstvu koju je sam papa povukao.

Novo manipuliranje izjavama pape Franje: Što je točno rekao i kako su ga LGBT promicatelji interpretirali

Evo što je Papa Franjo zaista rekao o homoseksualcima

Evo nekih papinih izjava koje su mediji lažno tumačili – uvijek u korist liberalne propagande

Razotkriveno manipuliranje izjavama

La Difesa del Popolo razotkriva dokumentarni film i donosi činjenice o manipuliranju izjavama pape Franje, pa je tako danas jasno kako su riječi koje se pojavljuju u dokumentarnom filmu snimljene za intervju prije 18 mjeseci i da, kad se pogleda kontekst u kojem su nastale – njihovo značenje nije isto.

Papa Franjo dao je intervju cijenjenoj novinarki Valentini Alazraki, on je emitiran na Televisi i traje preko sat vremena.

Dvadeset sekundi tog istog intervjua završilo je u dokumentarnom filmu, koji donosi razne druge isječke kako bi se ispričao čitav sedmogodišnji pontifikat. No, citirane rečenice nisu uzastopne, već ih je papa izgovorio u različito vrijeme i, što je još važnije, s obzirom na različite situacije. U tih dvadeset sekundi nalazi se barem pet različitih fragmenata tog intervjua, piše La Difesa del Popolo.

U cijelosti ga je moguće pogledati ovdje:

Papa u izvornom intervjuu opisuje kako mu je na jednom letu postavljeno pitanje, nakon kojeg je bio jako ljut kako ga je prenio jedan medij.

“Pitanje je bilo o integraciji osoba homoseksualne orijentacije unutar obitelji. Rekao sam da homoseksualne osobe imaju pravo biti u obitelji, i očevi imaju pravo prepoznati svog sina ili svoju kći kao homoseksualnu. Ne može se nikoga izbaciti iz obitelji i zbog toga im život učiniti nepodnošljivim“, rekao je papa Franjo.

Što Crkva uči o homoseksualnosti?

Katekizam Katoličke crkve uči da oni koji se identificiraju kao LGBT „moraju biti prihvaćeni s poštovanjem, suosjećanjem i osjetljivošću.Treba izbjegavati svaki znak nepravedne diskriminacije u njihovom pogledu. Te su osobe pozvane ispuniti Božju volju u svom životu i, ako su kršćani, pridružiti se žrtvi Gospodinova križa poteškoćama koje mogu naići iz svog stanja. ” Katekizam objašnjava da su homoseksualne sklonosti “objektivno neuredne”, homoseksualni su postupci “suprotni prirodnom zakonu”, a oni koji se identificiraju kao lezbijke i homoseksualci, kao i svi ljudi, pozvani su na vrlinu čednosti.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža