(VIDEO) Što su s Hoda za život poručili Željka Markić, pater Ike Mandurić…?
21. svibnja 2017.

“Danas šaljemo poruku da je ovo društvo spremno prihvatiti svako rođeno dijete, ma kakvo ono bilo, svaku majku i svaku obitelj. Danas potičemo cijelo društvo da se svi moramo zauzeti za svaku mamu – da se usudi roditi dijete”, rekao je u prilogu Laudato TV-a o Hodu za život koji se u subotu održao u Zagrebu i Splitu pater Ike Mandurić.

“I on je jednom bio, kako bi neki rekli, tek ‘nakupina stanica’, a sada je beba”, kazala je o sovjem djetetu Lucija Čop. “Mislim da je licemjerno govoriti da u jednom trenutku nešto počinje samo zato što je u mojem trbuhu ili vani”.

“To dijete je došlo odnekuda, ono je plod ljubavi”, rekao je njezin suprug Tin, i zaključio: “Treba biti podrška ženi”.

Mladi Branimir Slišković je na pitanje zašto je došao na Hod za život odgovorio: “Zato što sam i ja rođen, došao sam podržati sve majke i moju majku i sve koji su za obitelj, domovinu i nerođenu djecu”.

“Bitno je da svatko ima pravu, istinitu informaciju”, poručila je Kristina Bekić, jedna od organizatorica Hoda za život. “A to je da život počinje začećem, da bebino srce kuca već 18. dana. Kad mnoge majke još niti ne znaju da su trudne, ispod njihova srca kuca jedno malo srce”.

“Želimo graditi društvo koje štiti život cijelo vrijeme: od začeća do smrti. I želimo pružiti podršku majkama da su u Hrvatskoj majke s malom djecom i trudnice najdiskriminiranija skupina u društvu. Oni trebaju našu pomoć, i evo, ovi predivni ljudi ju pružaju”, zaključila je Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

Izvor: narod.hr/Laudato

Foto: Hod za život

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža