U ime obitelji

U ime obitelji: Do 13 sati zabilježene manje nepravilnosti na biračkim mjestima

U ime obitelji: Do 13 sati zabilježene manje nepravilnosti na biračkim mjestima

Udruga “U ime obitelji” zaprimila je do 13 sati brojne pozive građana i svojih promatrača na biračkim mjestima te odgovorila na sve upite i primjedbe.

Promatrači udruge “U ime obitelji” zabilježili su manje nepravilnosti na biračkim mjestima. Nepravilnosti se odnose na nedopušteno reklamiranje stranaka (SDP) u krugu manjem od 50 metara od biračkog mjesta, manjkav broj članova biračkog odbora na biračkom mjestu, nepravilnu distribuciju glasačkih listića biračima, narušavanje prava privatnosti birača glasovanjem na mjestima koja nisu bila propisno zaklonjena i druge manje greške u procedurama u radu.

Također, primjetna je i nedovoljna informiranost članova biračkog odbora na upite birača. Sve nepravilnosti su uspješno ispravljene na našu intervenciju, bilo upozorenjem predsjednika/zamjenika biračkog odbora ili informiranjem nadležnog izbornog povjerenstva.

Udruga “U ime obitelji” poziva sve građane koji mogu pomoći svojim susjedima, rođacima i svim osobama koje bi željele glasovati, a možda ne mogu doći do birališta da ih prevezu ili im pomognu na neki drugi način kako bi svoje pravo i ostvarili.

Pozivaju građane da i dalje javljaju svoje primjedbe na broj 01 7999 731 te na email promatraci@uimeobitelji.net

Izvor: narod.hr

Foto: Thinkstock