(VIDEO) Prof. Regnerus predstavio istraživanja koja demantiraju tvrdnje da za djecu nema razlike kad ih podižu homoseksualni parovi
24. svibnja 2018.

Na poziv udruge “U ime obitelji” u Zagreb je stigao američki sociolog koji kaže da djeca koju podižu osobe u homoseksualnim vezama pokazuju niz lošijih ishoda nego ona odgojena obiteljima s muškim i ženskim roditeljem. Gostovao je na Katoličkom sveučilištu, a na predavanju je bio i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, piše dnevnik.hr

Reproduktor videozapisa

00:00
02:01

Do posljednjeg mjesta bila je popunjena predavaonica zagrebačkog katoličkog sveučilišta. Američki sociolog Mark Regnerus hrvatskoj publici predstavio je rezultate istraživanja.

U Hrvatsku je stigao na poziv udruge “U ime obitelji”.

“Sva znanstvena istraživanja pokazuju da je za djecu najbolje da odrastaju u stabilnoj, dugotrajnoj vezi majke i oca ili zajednici koja je njoj najsličnija”, rekao je Ivan Munjin iz udruge.

Profesor Regnerus je u svom istraživanju vidio razlike.

“Vidio sam emocionalne poteškoće kod djece. To nije pokazalo samo moje istraživanje, već i druga istraživanja koja su izašla poslije i otkrivaju isti uzorak”, napomenuo je.

Neki nedostatke vide u koncipiranju istraživanja

“Profesor Regnerus je metodološki, ispravno koncipirao svoje istraživanje. To je potvrđeno jer je promaknut u status redovnog profesora na teksaškom sveučilištu”, rekao je Munjin.

Iz udruge “U ime obitelji” najavljuju nova predavanja u Zagrebu ovog američkog sociologa.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr

Foto: snimka zaslona

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža