U ime obitelji

Novosti – Pupovčev i Vladin bilten protiv U ime obitelji i Željke Markić

Novosti – Pupovčev i Vladin bilten protiv U ime obitelji i Željke Markić

Posljednji broj tjednika “Novosti” donosi čak nekoliko tekstova u kojima se na ovaj ili onaj način bave blaćenjima, lažima i napadima na U ime obitelji.

“Željka i tužbe”, “Ne bojim se osvete”, “Mržnja stiže odozgo”, ” Endehapedia” – neki su od naslova članaka iz novog broja, čak četiri od 16 najavljenih tema dotiču se dr. Željke Markić ili udruge U ime obitelji.

Tjednik “Novosti” izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija Srba u Hrvatskoj, a toj nevladinoj udruzi na čelu je predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Tjednik se financira iz državnog proračuna tj. naših džepova, a novac dobivaju u sklopu ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina, što uključuje promicanje jezika, običaja i kulture manjinskih naroda. Dio novinara i urednika iz nekadašnjeg “Ferala” nakon gašenja lista, prešao je u Pupovčeve “Novosti”.

Glavni je urednik Nikola Bajto, izvršna urednica Tamara Opačić, a kao kolumnisti navedeni su Marinko Čulić, Boris Dežulović, Viktor Ivančić, Sinan Gudžević, Boris Rašeta.

> Pupovčeve ‘Novosti’ – umjesto da rade na suživotu, pozivaju na klanje, iskrivljuju povijesne činjenice i omalovažavaju hrvatski narod

Sve to hrvatski porezni obveznici platili su i 2017. godine, kao i godinu ranije, 3,2 milijuna kuna

> Jesu li Pupovčeve Novosti i ove godine dobile 3,2 milijuna kuna kao avans političke trgovine?

Udruga U ime obitelji u veljači prošle godine napravila je dotadašnju analizu članaka iz tjednika Novosti i dostavila izvješće premijeru Andreju Plenkoviću, članovima Nacionalnog vijeća za manjine, tadašnjem predsjedniku Sabora Boži Petrovu, članovima saborskog Odbora za manjine, Državnom odvjetništvu i Uredu za državnu reviziju.

Izvješće koje je sastavila udruga U ime obitelji ukazuje na brojne eksplicitne primjere izražavanja netolerancije prema većinskom hrvatskom stanovništvu, kao i ispunjavanje elemenata članka 349. Kaznenog zakona prema kojemu je grubo omalovažavanje Republike Hrvatske zakonski kažnjivo djelo.

> Pupovčeve ‘Novosti’ nastavljaju proračunski novac koristiti za širenje netolerancije

Izvor: narod.hr

Foto: fah, novosti, montaža narod.hr