(VIDEO) Najrealniji video nerođenog djeteta u majčinoj utrobi ikad napravljen
19. kolovoza 2021.

„Live Action“, organizacija posvećena izgradnji kulture života i unaprjeđenju ljudskih prava, okupila je likovne stručnjake svjetske klase i medicinske stručnjake da izrade nedavno objavljeni video “Dijete Olivia“. To je najrealniji i medicinski najtočniji animirani prikaz djeteta u razvoju u majčinoj utrobi ikada napravljen, donosi aleteia.org.

Video prikazuje razvoj nerođenog djeteta od jednostaničnog čovjeka do čovjeka s otkucajima srca, moždanim valovima, prstima. Računalno generirana 3D animacija koristi tehnologiju snimanja pokreta koji vjerno prikazuju stvarne ljudske pokrete. To je nevjerojatan prikaz ljudskosti nerođene djece.

„U videu vidimo Olivijino putovanje od samog početka u trenutku oplodnje, a zatim pratimo prvi otkucaj srca 22 dana kasnije. Vidimo je kako poskakuje u maternici s 11 tjedana – prije nego što njezina majka uopće osjeti njezine pokrete! – i reagiranje na svjetlo u 27. tjednu. Zatim, vidimo je kako se priprema za rođenje, nakon čega će steći potpuno nova iskustava u svijetu izvan maternice,“ objašnjavaju u LiveAction-u.

Gledati dok “Dijete Olivia” udara, vrpolji se i brzo raste fascinantno je, a umirujući glas u videu objašnjava ključne razvojne prekretnice. Videozapis poseban trenutak promatranja nerođenog djeteta na ultrazvuku iz ordinacije donosi u stvarni život.

Video već sad privlači veliku pozornost gledatelja. Premašio je 10.000 pregleda na YouTubeu u manje od 24 sata nakon premijere. Glas o videu brzo širi i “Dijete Olivia” postaje popularna.

Lila Rose, predsjednica Live Action -a, podijelila je razloge i motivaciju koji stoje iza snimanje videa:

„Oduševljeni smo što najavljujemo dolazak bebe Olivije! I već sad mijenja srca i mišljenja o pobačaju. Budući da sam kroz rad s Live Actionom naišla na stotine tisuća žena, uvijek sam bila frustrirana nedostatkom stvarnog obrazovanja o prenatalnom razvoju. I sama kao trudnica znam kakvu moć ima promatranje vašeg djeteta na ultrazvuku zato sam htjela oživjeti ovu malu osobu koja se brzo razvija svaki tjedan! Beba Olivia daje svijetu zaviriti u, do sada neviđenu, matericu. Surađivali smo s timom nevjerojatnih stručnjaka kako bismo lijepo dokumentirali detalje života prije rođenja, uključujući otkucaje srca, nokte, trepavice, pa čak i štucanje. Dok se pripremamo za Vrhovni sud da sasluša slučaj Roe protiv Wadea u kojem se preispituje nevjerojatno nepravedna legalizacija pobačaja, Dobbs protiv Jackson Women’s Health, naš tim radi na tome da Olivija bude viđena diljem svijeta. Znamo da je beba Olivia u središtu rasprave o pobačaju: hoćemo li je braniti? Hoćemo li braniti njezino Ustavom zaštićeno pravo na život? Bebu Oliviju treba pokazati svima koji razmišljaju o pobačaju – u školama, centrima za trudnice, crkvama… Jedva čekamo vidjeti utjecaj koji Olivia ostavlja“, rekla je Lila Rose.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža