(VIDEO) Dr. Natalija Kanački: ‘Udruga U ime obitelji smatra da je odluka DIP-a o zabrani promatranja izbora neutemeljena u zakonima RH’
5. siječnja 2020.

U subotu 4. siječnja, samo dan prije početka drugog kruga predsjedničkih izbora, Državno izborno povjerenstvo je uskratilo udruzi U ime obitelji pravo na promatranje izbora tvrdeći da je udruga nepristrana.

Na te tvrdnje u subotu je odgovorila dr. Natalija Kanački u Dnevniku Nove TV.

“Udruga U ime obitelji smatra da je odluka DIP-a da zabrani promatranje drugog kruga predsjedničkih izbora neprihvatljiva i neutemeljena u zakonima Republike Hrvatske. Smatramo da ovo nije dobro za građanski nadzor izbornih procesa u Republici Hrvatskoj, te udruga već danas priprema žalbu prema Ustavnom sudu Republike Hrvatske”, kazala je dr. Natalija Kanački iz udruge U ime obitelji.

Video možete pogledati ovdje s početkom od 8:08.

Potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin kazala je kako je udruga U ime obitelji imala riješenje o promatranju izbora, no tvrdi kako su dobili dojave koje su i provjerili “da je udruga slala mail poruke s otvorenim agitiranjem za i pozivom da se glasa za jednoga od predsjedničkih kandidata i prema tome više nije udruga koja nepristrano promatra izbore. Mi smo danas to riješenje stavili izvan snage. Sutra ćemo postupiti tako da na popisu promatrača više neće biti promatrači koje je predložila udruga U ime obitelji.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža