U ime obitelji

(VIDEO) Dr. Natalija Kanački: ‘Udruga U ime obitelji smatra da je odluka DIP-a o zabrani promatranja izbora neutemeljena u zakonima RH’

(VIDEO) Dr. Natalija Kanački: ‘Udruga U ime obitelji smatra da je odluka DIP-a o zabrani promatranja izbora neutemeljena u zakonima RH’

U subotu 4. siječnja, samo dan prije početka drugog kruga predsjedničkih izbora, Državno izborno povjerenstvo je uskratilo udruzi U ime obitelji pravo na promatranje izbora tvrdeći da je udruga nepristrana.

Na te tvrdnje u subotu je odgovorila dr. Natalija Kanački u Dnevniku Nove TV.

“Udruga U ime obitelji smatra da je odluka DIP-a da zabrani promatranje drugog kruga predsjedničkih izbora neprihvatljiva i neutemeljena u zakonima Republike Hrvatske. Smatramo da ovo nije dobro za građanski nadzor izbornih procesa u Republici Hrvatskoj, te udruga već danas priprema žalbu prema Ustavnom sudu Republike Hrvatske”, kazala je dr. Natalija Kanački iz udruge U ime obitelji.

Video možete pogledati ovdje s početkom od 8:08.

Potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin kazala je kako je udruga U ime obitelji imala riješenje o promatranju izbora, no tvrdi kako su dobili dojave koje su i provjerili “da je udruga slala mail poruke s otvorenim agitiranjem za i pozivom da se glasa za jednoga od predsjedničkih kandidata i prema tome više nije udruga koja nepristrano promatra izbore. Mi smo danas to riješenje stavili izvan snage. Sutra ćemo postupiti tako da na popisu promatrača više neće biti promatrači koje je predložila udruga U ime obitelji.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr