U ime obitelji

Udruga U ime obitelji: ‘Odluka DIP-a škodi građanskom nadzoru izbora i na nju ćemo dostaviti žalbu Ustavnom sudu’

Udruga U ime obitelji: ‘Odluka DIP-a škodi građanskom nadzoru izbora i na nju ćemo dostaviti žalbu Ustavnom sudu’

U ime obitelji smatra odluku DIP-a da udruzi U ime obitelji zabrani promatranje izbora u Gradu Zagrebu proizvoljnom i potpuno neutemeljenom. Ona škodi građanskom nadzoru izbora i na nju ćemo dostaviti žalbu Ustavnom sudu RH. U ime obitelji zadovoljava sve uvjete za promatranje izbora, stoji u priopćenju udruge.

DIP je danas od udruge u 11.32 sati zatražio očitovanje do 13 sati o jučerašnjem dopisu udruge, da bi nam dva sata kasnije odlučili zabraniti promatranje izbora na temelju jučer objavljenog komentara, o kojemu nisu zatražili očitovanje.

U ime obitelji već 5 godina, od 2014., promatra izbore – naši promatrači i prijedlozi za poboljšanje izbornog procesa doprinose transparentnosti i unapređenju provedbe izbora u Hrvatskoj.

Zalažemo se za promjenu izbornog sustava, ukidanje izborne šutnje i unaprjeđenje izbornog procesa promatranjem i davanjem preporuka. U promatranju izbora je do sada sudjelovalo tisuće volontera koje je udruga istrenirala i prenijela im znanja za poboljšanje izbornih procesa.

Izvor: narod.hr