U ime obitelji

Udruzi U ime obitelji DIP uskratio pravo promatranja izbora

Udruzi U ime obitelji DIP uskratio pravo promatranja izbora

Državno izborno povjerenstvo u subotu je donijelo rješenje kojim se nevladinoj udruzi U ime obitelji uskraćuje dozvola za promatranje rada izbornih povjerenstava i biračkih odbora na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, koji se održavaju nedjelju.

DIP u priopćenju navodi kako je obaviješten da se građanima elektroničkim putem dostavlja dopis predsjednice udruge Željke Markić u kojem se između ostalog poziva da se glasuje za određenu kandidatkinju u drugom krugu izbora.

DIP je zatražio očitovanje udruge te izvršio uvid u stranicu portala Narod.hr, čiji je vlasnik U ime obitelji, a gdje je dostupan jučerašnja kolumna Željke Markić u kojemu se ona između ostalog očituje o kandidatima za predsjednika.

“Kako iz navedenoga proizlazi da se naznačena nevladina udruga ne može smatrati udrugom koja neovisno promatra ove izbore jer otvoreno podržava jednu kandidatkinju i time nije neovisna u promatranju izbora za predsjednika Republike Hrvatske, Državno izborno povjerenstvo odlučilo je kao u izreci”, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik DIP-a Đuro Sessa.

Izvor: narod.hr