(VIDEO) Bravo za odlučne očeve: ‘Želimo posjećivati našu bolesnu djecu! Dosta nam je dvostrukih kriterija!’
10. kolovoza 2020.

Pred Klaićevom bolnicom u ponedjeljak oko 10 sati okupilo se desetak roditelja nezadovoljnih restrikcijama posjeta djeci hospitaliziranoj u bolnicama.

Trojica očeva, revoltirani dvostrukim pravilima oko mjera zaštite od koronavirusa pred Klaićevom je bolnicom razvilo šator. Ostat će ovdje, kazali su, dok ministar zdravstva Vili Beroš ne donese propis kojim će jasno definirati pravila te zaštititi najranjivije skupine u društvu, djecu, starije i invalide, najpogođenije zabranom posjeta u bolnicama i domovima zbog koronavirusa.

Hrvatski branitelj iz Pakraca Roberto Mateš za Večernji je kazao kako se nada da ovdje neće boraviti dugo.

“Ne prihvaćamo da djeca budu sama bez roditelja jer to pogubno utječe na njihovu psihu. Ovo je zlostavljanje najranjivijih skupina u društvu i zato smo ovdje. Ovdje sam i kao roditelj, ali i kao hrvatski branitelj odlikovan u ratu. Svoje spomenice namjeravam spaliti jer za ovakvu zemlju nisam krvario”.

U ulozi oca čije je dijete prošlo bolničku traumu tu je i Ivan Pokupec iz Križevaca.

“Smeta nam nehumani odnos prema djeci, starcima i invalidima, ali i to što ministar Beroš nije našao za shodno da donese propis o posjetama te postavi jasna pravila. Čim pošalje takav dopis, mi ćemo se maknuti”, kazao je Večernjem Pokupec, a isto je ponovio i pripadnicima MUP-a koji su pred Klaićevu došli ispitati situaciju.

“Svako dijete koje je sada u Hrvatskoj samo, bez svojih roditelja, u bilo kojoj bolnici – vrijedno je. Djeca su naša budućnost i svaka sekunda patnje djeteta utječe na njegovo psihičko zdravlje, utječe sigurno na tijek oporavka i meni je to neprihvatljivo”, rekao je Robert Mateš za HRT.

“Išli smo na to da uz svako dijete može ostati samo jedan roditelj, da nemamo više posjeta s ciljem da zaštitimo svu drugu djecu koja su imunkompromitirana i definitivno im ne treba na njihovu osnovnu bolest još neka infekcija – pogotovo u ovom trenutku koronavirus. Ali ni u jednom trenutku mi nismo u potpunosti zabranili posjete”, izjavila je doc. dr. sc. Iva Hojsak, dr. med., zamjenica ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Izvor: narod.hr/vecernji.hr/hrt

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža