(VIDEO) BBC prikazao ljubljenje dvije djevojke u programu za djecu od 6 godina: Javnost poziva da se obustavi javno financiranje korporacije
16. kolovoza 2020.

British Broadcasting Corporation, BBC, javno financirana britanska televizijska i radijska kuća, emitirala je nedavno intimnu scenu ljubljenja između dvije djevojke tinejdžerice u programu namijenjenom za djecu čime je uznemirila britansku javnost.

> 8 činjenica koje trebate znati: Kako rodna ideologija šteti djeci?

“The Next Step” (Sljedeći korak), kanadska dramska serija koja prati priče o mladim plesačima prikazala je poljubac između glumica Dani Verayo i Molly Sanders. Emisija se emitirala putem mreže CBBC za koju organizacija navodi da je britanska dječja televizijska marka u vlasništvu BBC-a, prvenstveno namijenjena djeci u dobi od 6 do 17 godina.

Izvješća mainstream medija pohvalila su scenu kao “znak rušenja još više prepreka na televiziji”, piše LifeSiteNews.

Glasnogovornik BBC-a ustvrdio je za Metro kako “CBBC s ponosom odražava sva područja dječjeg života, uključujući i odgovarajuću dobnu zastupljenost istospolnih odnosa”. Britanski list Mirror napisao je kako “producenti BBC-a rade na tome da promoviraju LGBTQ + zajednicu i pružaju im zastupljenost u svojim emisijama.”

BBC je još 2018. iskazao namjeru da u svoj program uvrsti dvostruko više homoseksualnih protagonista.

Scenu tinejdžerskog poljubaca pohvalili su i iz Stonewalla, britanske LGBT aktivističke skupine. Stonewall potiče britanske osnovne škole na ugrađivanje “gej, lezbijskih i transrodnih tema” u kurikule. Eloise Stonborough, voditeljica politike i istraživanja u Stonewallu, opisala je scenu kao “uzbudljiv trenutak za LGBT skupinu” i rekla kako “može pomoći mladim LGBT osobama da razumiju sebe uspoređujući se s lezbijskim, gay, bi i trans junacima”.

BBC financira britanska javnost, a svi mlađi od 75 godina dužni su platiti 157,50 funti godišnje. Novčana kazna iznosi 1000 funti, a naknadu pristojbe određuje Vlada. Oni koji gledaju televiziju, a ne plaćaju određenu pristojbu i odbiju platiti kaznu mogu se suočiti sa zatvorskom kaznom.

U posljednjih nekoliko godina, britanska javnost sve više poziva da se obustavi javno financiranje BBC-a. Posljednjih godina BBC se također suočio sa sve većom kritikom zbog promoviranja liberalnih stavova u izvještavanju što mnogi smatraju pristranošću korporacije.

Izvor: narod.hr/Lifesitenews

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža