Lijevo-liberalna autorica Rowling protiv ‘promjene spola’ kod djece: ‘Na rubu smo medicinskog skandala’
15. kolovoza 2020.

Spisateljica J. K. Rowling putem svog Twitter profila nedavno je svoje pratitelje pokušala upozoriti na opasnosti rodne tranzicije kod djece, napisavši: “Osjeća se kao da smo na rubu medicinskog skandala.”

> Spisateljica J.K. Rowling naknadno homoseksualizira likove iz Harryja Pottera – fanovi nisu impresionirani

> Rowling i 150 lijevo-liberalnih javnih osoba: Ljevica ograničava slobodu govora

8 činjenica koje trebate znati: Kako rodna ideologija šteti djeci?

Inače liberalna autorica uspješnih knjiga o mladom čarobnjaku Harry Potteru, osvrnula se i na znanstvene članke koji ispituju odluke oko dopuštanja promjene spola tzv. rodne tranzicije maloljetnoj djeci, prenosi LifeSiteNews.

“Klinike NHS funkcioniraju kao da djeluju izvan uobičajenih zahtjeva dobre medicinske i psihijatrijske prakse”, napisala je, citirajući bivšeg suradnika direktora klinike Tavistock u Londonu, Marcusa Evansa.

Rowling prema radovima stručnjaka o spolu i rodnom identitetu kritizira “afirmativni pristup” u liječenju djece s rodnom konfuzijom. “Čini se da smo na rubu medicinskog skandala”, napisala je Rowling i citirala drugi rad: “Psihijatrija sjedi na rubu: riskirajući da bude optužena za transfobiju ili, alternativno, da ostane nijema tijekom cijelog ovog nekontroliranog eksperimenta”.

Rowling je otkrila da je, budući da je zauzela stav o “teoriji rodnog identiteta”, primila tisuće e-poruka na tu temu, od mnogih medicinskih i obrazovnih profesionalaca i socijalnih radnika.

“Svi su zabrinuti zbog učinaka tranzicije na ranjive mlade ljude”, objavila je na Twitteru.

Rowling je potom objavila pisma bivših zaposlenika klinike zabrinutih zbog eksperimentalnih tretmana koji se provode na djeci s ciljem “promjene spola”.

Rowling su LGBTQ aktivisti već kritizirali kada je obznanila kako podržava Mayu Forstater, poreznu stručnjakinju koja je dobila otkaz u Centru za Globalni razvoj 2019. godine, zbog objavljivanja tweetova koji propitkuju prijedlog vlade da dozvoli ljudima da se sami identificiraju kao osoba suprotnog spola, bez ikakve dokumentacije.

Spisateljica se potom na Twitteru osvrnula na tekst “Stvaranje pravednog društva nakon pandemije COVID-19 za osobe koje imaju menstruaciju”. Rowling je zasmetao izraz “osobe koje imaju menstruaciju”, a kojim se u među LGBTQ aktivistima izbjegava korištenje riječi žena, s obzirom da se neke žene izjašnjavaju kao muškarci.

“Osobe koje imaju menstruaciju? Mislim da već imamo riječ za takve osobe”, napisala je Rowling.

Rowling je potom napisala esej u kojem objašnjava zašto se tako snažno protivi rodnoj ideologiji pri čemu je istaknula i svoje vlastito iskustvo obiteljskog zlostavljanja i seksualnog napada.

Odgovorila je dodatnim komentarom u kojem kaže da “brisanje koncepta spola kod mnogih uklanja sposobnost da smisleno razgovaraju o životu. Nije mržnja reći istinu”.

Više je puta naglasila kako je zainteresirana za slobodu govora i protiv zlostavljanja. Smatra da, iako “trans-osobe” trebaju i zaslužuju zaštitu zbog visokih stopa obiteljskog i seksualnog nasilja koje trpe, “trans-žen”e koje nisu prošle hormonsku terapiju i kirurške zahvate “promjene spola” ne trebaju imati pristup prostorima namijenjenim isključivo ženama.

Zbog biološke i medicinske činjenice našla se na udaru rodnih ideologa i “rodne korektnosti”, kao i osoba povezanih s filmskom industrijom (dodjela Oscara već je nekoliko godina u znaku lijevog političkog aktivizma i tzv. političke korektnosti). Na kritike je odgovorila dodatnim porukama, istaknuvši da je rod jedno, a spol drugo, otkrivši do sada nepoznate detalje iz svog života, rekavši da je i sama bila žrtva obiteljskog nasilja, te da je preživjela seksualni napad.

“Kada otvorite vrata kupaonica i svlačionica svakom muškarcu koji vjeruje ili se osjeća kao žena, a to bi omogućile ‘potvrde spola’, tada otvarate vrata svakom i svim muškarcima koji žele ući. To je jednostavna istina”, pojasnila je razloge zašto joj je važno zaštititi žene. “Napad se dogodio u trenutku i na mjestu gdje sam bila ranjiva i taj je muškarac iskoristio priliku. Ne mogu izbrisati ta sjećanja i teško mi je suspregnuti ljutnju i razočaranje zbog načina na koji, po mojem mišljenju, moja vlada postupa kada je u pitanju sigurnost žena i djevojaka”. Rowling traži da se slična empatija i razumijevanje kakvo postoji za “trans-osobe” pokaže i za milijune djevojaka i žena “čiji je jedini zločin što žele da se njihov glas čuje a da im pritom nitko ne prijeti ili ih zlostavlja”.

Izvor: narod.hr/Lifesitenews

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža