Večernji list zbog laži treba isplatiti Željki Markić 15 tisuća kuna
25. svibnja 2017.

Općinski sud u Novom Zagrebu presudio je u prvostupanjskoj presudi da Večernji list mora isplatiti Željki Markić, predsjednici udruge U ime obitelji, 15 tisuća kuna uz kamate i sudske troškove zbog teksta Milana Ivkošića u kojem su iznesene neistine, priopćila je udruga U ime obitelji.

Večernji list je 18. lipnja 2016. godine objavio u tuzemnom i inozemnom izdanju članak autora Milana Ivkošića u kojem se navodi da se Željka Markić obogatila zahvaljujući Crkvi, da kao velika katolkinja milijune zarađuje u poslu s kontracepcijskim pilulama koje proizvodi Teva iz koje je došao tadašnji premijer Orešković, te ju je u članku označio kao “tajkunicom”.

Sud je u obrazloženju naveo kako je Milan Ivkošić tvrdnje iznio tako da ih je provjerio u ranijim medijskim natpisima, ali nije provjerio istinitost navedenih informacija kod Željke Markić ili na neki drugi način, tako da se ne smatra da je poduzeo sve potrebne mjere za provjeru točnosti informacija.

“Navedene informacije ne mogu se smatrati općepoznatim samo zato što su nekoliko puta ponovljene u medijima, pri čemu su posebno iskazuje da navedene informacije nije adekvatno uspoređivati s informacijom poput tko je postao Predsjednik SAD-a ili Predsjednik Vlade RH. To tim više što je u emisiji na RTL televiziji tužiteljica izričito demantirala da se bavi prodajom ili kliničkim ispitivanjem bilo kakvih kontracepcijskih pilula”, navodi se u obrazloženju presude.

Sudsku presudu komentirala je Željka Markić: “Zadovoljni smo presudom, ali ne i dodijeljenom novčanom naknadom za štetu koju mi je nanijelo širenje laži o tome da na bilo koji način zarađujem na kontracepciji i abortivnim sredstvima i da sam se obogatila zahvaljujući Crkvi. Zato ćemo se žaliti na iznos odštete. Zbog iznošenja laži o tome da zarađuje na kontracepciji i abortivnim pilulama tužila sam i RTL-ovu novinarku Danku Derifaj. Te su laži o meni plasirane nakon prošlogodišnjeg Hoda za život kako bi se u javnosti stvorilo sliku o tome da nisam vjerodostojna. Na žalost – uz svaku uspješnu društvenu inicijativu U ime obitelji – šire se laži o meni osobno: da sam izrekla uvredljivu izjavu o samohranim roditeljima – a u stvari sam ih pohvalila, da sam za malo novaca kupila od Crkve vilu na Šipanu, dok sam u stvari za puno novaca kupila ruševinu, i slično. Širenje laži i blaćenje osoba s čijim se mišljenjem ili djelovanjem ne slažete je značajka totalitarnih režima – fašizma i komunizma. Svakog poštenog čovjeka u Hrvatskoj, bez obzira slaže li se sa mnom ili ne, trebala bi zabrinuti činjenica da sam izložena političkoj i medijskoj haranzi – jer se nekome ne sviđa za što se ja i udruga U ime obitelji zalažemo. Mi ne prihvaćamo da se mediji koriste za blaćenje jednih i skrivanje kriminala drugih. Mislim da je najveća kazna onima koji namjerno plasiraju laži o meni i U ime obitelji saznanje da ćemo novac od odšteta ulagati u daljnje aktivnosti U ime obitelji.”

[pdf-embedder url=”http://uimeobitelji.net/wp-content/uploads/2017/05/Večernji-list-zbog-laži-treba-isplatiti-Željki-Markić-15-tisuća-kuna-1.pdf” title=”Večernji list zbog laži treba isplatiti Željki Markić 15 tisuća kuna”]

Ivkošić objavio ispriku Željki Markić zbog objavljenih laži

Izvor: narod.hr

Foto: fah, snimka zaslona, montaža narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža