Večernji list – zahtjev za ispravak
4. prosinca 2014.

Građanska inicijativa “U ime obitelji” uputila je zahtjev za ispravak gl. uredniku Večernjega lista g. Ogurliću.

U naslovu i u tekstu članka g. Dražena Ćurića o izvanrednoj konferenciji za medije građanske inicijative “U ime obitelji” objavljenom na portalu Večernjega lista (http://bit.ly/1zVwQlK) stoji neistinit i potpuno izmišljen naslov „Policija pozvala Željku Markić na obavijesni razgovor zbog krivotvorenja potpisa?“, kao i dijelovi teksta u kojem g. Ćurić insinuira i nagađa u vezi čega je članicu Organizacijskog odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ te ostale članove i odgovorne osobe Inicijative PNUSKOK pozvao na obavijesni razgovor.

Radi objektivnog i istinitog informiranja vaših cijenjenih čitatelja, snagom Zakona o medijima molimo vas da objavite sljedeći ispravak:

Na konferenciji za medije građanske inicijative „U ime obitelji“ na postavljeno pitanje g. Ćurića radi li se o ubojstvu, krivotvorenju potpisa ili nečem drugom dr. Željka Markić odgovorila je kako je kako je tema poziva referendumsko izjašnjavanje „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ kako stoji u službenom pozivu. Na pitanje u kojem smjeru ide istraga, voditelj pravnoga tima građanske inicijative „U ime obitelji“, odvjetnik Krešimir Planinić odgovorio je kako o tome treba pitati Policiju i DORH.

Tekstom i naslovom g. Ćurića pokušava se čitatelje navesti i lažno ih informirati kako je građanska inicijative „U ime obitelji“ počinila kazeneno djelo krivotvorenja potpisa. Ova ozbiljan optužba jednako je neutemeljena kao i ideja da se članove organizacijskog odbora građanske inicijative poziva  na razgovor radi toga što su nekoga ubili.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža